Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona – Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei! Catalanii au trecut de Betis la penalty-uri

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/01/2023 la 23:53 GMT+2

Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, acolo unde o va întâlni pe Real Madrid. La fel ca și marea rivală, catalanii au încheiat la egalitate în timpul regulamentar, 1-1, iar la finalul prelungirilor a fost 2-2. Barcelona a fost echipa mai puternică din punct de vedere psihic la penalty-uri, asigurându-și calificarea.

Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski (4R) celebrates scoring the opening goal during the Spanish Super Cup semi-final football match between Real Betis and FC Barcelona at the King Fahd International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia, on January 12

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a trecut de Betis în semifinalele Supercupei Spaniei, la loviturile de departajare, și va juca împotriva celor de la Real Madrid, care a trecut tot la penalty-uri de Valencia. În timpul regulamentar a fost egal, 1-1, iar după cele două reprize de prelungiri tabela a arătat scorul de 2-2. Barcelona s-a impus cu 4-2 la penalty-uri, Ter Stegen fiind cel care a apărat două execuții ale adversarilor.
Fekir a avut prima mare șansă pentru cei de la Betis. În minutul 22, francezul a primit mingea în adâncime și a trecut cu ușurință de Ter Stegen, care a ieșit până la marginea careului. Mijlocașul celor de la Betis a căzut ușor după un contact cu un adversar, cerând penalty, însă centralul partidei a decis că jocul poate continua.
Imediat după marea ocazie irosită de Nabil Fekir, Barcelona a deschis scorul prin Pedri, care a finalizat din alunecare centrarea foarte bună primită de la Raphinha. În urma analizei din camera VAR, golul a fost anulat pentru un offside în momentul pasei pentru jucătorul brazilian.
Betis a irosit apoi o mare ocazie în minutul 32. În urma unui corner executat foarte bine, German Pezzella a reluat cu capul din apropiere, dar Marc Andre Ter Stegen a avut un reflex superb și a scos de pe linia porții.
Lewandowski nu a mai iertat înainte de pauză. Ousmane Dembele a fost ținta unei pase lungi din defensivă, iar apărarea adversă a rămas descoperită după ce francezul l-a driblat cu ușurință pe Ruibal. A urmat pasa pentru atacantul polonez, care a tras prima oară în blocaj, iar apoi a marcat, rămânând singur cu portarul. Statistica spunea că Barcelona nu a pierdut niciodată atunci când Lewa a marcat, fapt e a fost din nou demonstrat.
În ultimul minut al primei reprize, Ter Stegen a avut o nouă intervenție miraculoasă. Luis Henrique a șutat din zona punctului de la 11 metri, dar neamțul a menținut poarta intactă. Partea secundă a debutat cu ocazia lui Raphinha, care și-a întors un adversar și a șutat puțin pe lângă poartă.
Citește și:

Barcelona - Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei

Barcelona nu a mai avut posesia din prima repriză, dar a continuat să își domine adversarul, fără să-și creeze însă ocazii mari.
Betis a egalat în minutul 77, prin același Nabil Fekir, care a fost periculos și în prima repriză. Luiz Henrique a avut o acțiune pe cont propriu în careul advers și în ultimul moment a decis să-i paseze francezului, care nu a stat deloc pe gânduri și a marcat cu un șut din prima, la colțul scurt.
Lewandowski a mai marcat o dată, însă Barcelona a avut un nou gol anulat pe motiv de offside. Ferran Torres a fost surprins în poziție afară din joc înainte de a-i pasa polonezului, astfel că golul nu a fost validat. Ansu Fati, cel intrat în minutul 86, a avut ocazia de a închide meciul în prelungiri, însă Claudio Bravo a intervenit în ultimul moment, astfel că a fost doar corner.
S-a terminat 1-1, iar partida s-a dus în prelungiri, la fel ca și prima semifinală, dintre Real Madrid și Valencia. După doar 3 minute, Ansu Fati a marcat din nou, de această dată golul fiind validat. Atacantul a reluat superb, din voleu, după o lovitură liberă de la marginea careului și o minge respinsă de apărarea adversă.
Betis a egalat din nou în minutul 100. Loren Moron a atenuat o minge primită de la Luiz Henrique și a marcat cu puțin noroc, mingea trimisă de acestă sărind pe lângă Ter Stegen. Guardado a fost eliminat în minutul 119, astfel că nu s-a aflat printre executanții de la loviturile de departajare.
Barcelona s-a calificat în finală, acolo unde va juca împotriva marii rivale, Real Madrid, grație celor două parade ale lui Ter Stegen la penalty-uri. Catalanii s-au impus cu 4-2, iar primul El Clasico din acest an va avea loc duminică, de la ora 21:00.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol