Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât plătesc saudiții pentru Supercupa Spaniei? Barcelona și Real Madrid primesc cei mai mulți bani

Alex Masgras

Publicat 12/01/2023 la 09:47 GMT+2

Supercupa Spaniei se desfășoară în această săptămână în Arabia Saudită, iar Federația Spaniolă de Fotbal primește 40 de milioane de euro pentru ca meciurile să se dispute la Riad. Real Madrid și Barcelona sunt cele mai avantajate echipe, în timp ce Valencia și Betis primesc sume mult mai mici.

RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 11: Andre Almeida of Valencia CF battles for possession with Toni Kroos of Real Madrid during the Super Copa de Espana match between Real Madrid and Valencia CF at King Fahd International Stadium on January 11, 2023 in Riyad

Credit imagine: Eurosport

Supercupa Spaniei se desfășoară în aceste zile în Arabia Saudită, în sistemul Final 4. Real Madrid, campioana din La Liga, Barcelona, ocupanta locului secund, dar și cele două finaliste, Betis și Valencia, se află în aceste zile la Riad.
Prima finalistă a Supercupei Spaniei se știe deja, după ce Real Madrid s-a impus miercuri seară în fața celor de la Valencia la loviturile de departajare. În această seară, Barcelona va întâlni Betis pentru un loc în finala de duminică.
Pentru ca meciurile să se desfășoare în Arabia Saudită, federația din această țară plătește Federația Spaniolă de Fotbal cu 40 de milioane de euro. Pe lângă această sumă, saudiții plătesc alte 4 milioane de euro celor de la Kosmos, compania lui Gerard Pique, comision pentru intermediere.
Din cele 40 de milioane de euro, Real Madrid și Barcelona primesc câte 6 milioane de euro fiecare. Cei de la Valencia primesc 1,7 milioane de euro, în timp ce Betis, câștigătoarea Cupei Regelui, primește doar 750.000 de euro, potrivit AS.
Citește și:

Barcelona o va întâlni pe Betis în a doua semifinală din Supercupa Spaniei

Este a treia oară când Supercupa Spaniei se desfășoară în sistem Final 4 în Arabia Saudită. În 2021, din cauza pandemiei, partidele s-au disputat în Spania.
Miercuri seară, Real Madrid a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a ajunge în ultimul act al competiției. Echipa lui Carlo Ancelotti a trecut de Valencia în semifinale, după 1-1 în 120 de minute. La penalty-uri, madrilenii au înscris de fiecare dată, în timp ce echipa lui Gennaro Gattuso a ratat prin Comert și Gaya.
Real Madrid așteaptă acum adversara din finala care va avea loc duminică. A doua semifinală le va pune față în față pe Betis și Barcelona. Catalanii au cele mai multe Supercupe din istoria fotbalului spaniol (13), în timp ce rivalii de la Real Madrid au 12.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo