Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei! "Galacticii", succes dramatic cu Valencia, la penalty-uri

Nicu Savin

Actualizat 12/01/2023 la 23:55 GMT+2

Real Madrid s-a calificat în mod dramatic în finala Supercupei Spaniei, după ce a trecut de Valencia la loviturile de departajare. "Galacticii" vor lupta pentru trofeu cu Barcelona sau Betis, care se vor duela joi seara în cea de-a 2-a semifinală.

Benzema esulta per il gol in Real Madrid-Valencia - Supercoppa spagnola 2023

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid - Valencia a fost prima semifinală a Supercupei Spaniei, iar partida a fost una dramatică. La finalul primelor 90 de minute a fost 1-1 și în reprizele suplimentare nu s-a marcat, astfel că totul s-a decis la loteria loviturilor de la 11 metri.
Realul a început mai bine, iar Benzema și Valverde au trecut pe lângă deschiderea scorului în primele 15 minute. Valencia și-a arătat "colții" în minutul 19, când Cavani l-a pus la grea încercare pe Courtois, dar portarul belgian a fost la post. În minutul 39, Benzema a obținut și a transformat cu siguranță un penalty, iar madrilenii au intrat în avantaj la vestiare.
Repriza secundă a început însă dezastruos pentru formația lui Ancelotti. La doar 24 de secunde de la reluarea jocului, Toni Lato a trimis o centrare înșelătoare în careul advers, iar Dias Lino a făcut 1-1.
Realul nu și-a revenit după primirea golului și a dus cu greu mingea în jumătate adversă, nereușind să-și creeze nicio ocazie cu adevărat importantă până spre final. Abia în ultimele 10 minute madrilenii au fost periculoși, dar Vinicius nu a reușit să marcheze golul victoriei la una dintre ultimele faze din situație de unu la unu cu portarul și s-a ajuns în prelungiri.

Real Madrid, victorie la penalty-uri contra Valenciei, în Supercupa Spaniei

În cele două reprize suplimentare ambele echipe au avut cel puțin câte o mare ocazie de a înscrie, dar tabela a rămas intactă și totul s-a decis la penalty-uri. Cavani și Benzema au transformat primele lovituri de fiecare parte, dar apoi Comert a trimis mult peste poartă, iar Modric a adus-o pe Real în avantaj.
Ilais Moriba l-a învins apoi pe Courtois cu o execuție fină, dar Toni Kroos a păstrat avansul madrilenilor cu o execuție perfectă. Situația s-a păstrat și după a 4-a serie de lovituri, Guillamon și Asensio marcând și ei. Gaya a tras ultimul pentru Valencia, iar Courtois a rămas pe centru și a parat, trimițând Realul în finală.
Așadar, Real Madrid este la un pas de a cuceri pentru a 13-a oară în istorie Supercupa Spaniei și a egala marea rivală Barcelona la acest capitol. Cele două echipe ar putea fi chiar față în față în lupta pentru trofeu, dacă echipa lui Xavi va câștiga cea de-a doua semifinală, contra celor de la Betis, care va avea loc joi seara.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol