Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid-Valencia, duel între profesor și discipol! Ancelotti și Gattuso nu sunt în relații bune

Nicu Savin

Actualizat 10/01/2023 la 20:22 GMT+2

Real Madrid și Valencia se vor confrunta miercuri seara în prima semifinală a Supercupei Spaniei. Partida va reprezenta și un duel între Ancelotti și unul dintre foștii săi jucători, Gennaro Gattuso. Deși se respectă, cei doi nu mai au o relație apropiată, iar antrenorul Realului a recunoscut că a avut probleme personale cu Gattuso, iar presa iberică a dezvăluit de la ce a pornit totul.

Carlo Ancelotti y Gennaro Gattuso

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid - Valencia va fi prima semifinală a Supercupei Spaniei, care se va disputa miercuri seara, în Arabia Saudită. Meciul are o încărcătură specială din cauza faptului că cele două echipe sunt conduse de doi oameni care au făcut împreună istorie la Milan.
Carlo Ancelotti l-a antrenat pe Gennaro Gattuso în peste 400 de meciuri la gruparea de pe San Siro, iar aceștia au avut o relație precum cea dintre un tată și un fiu. Asta doar până la un moment dat, în prezent cei doi nemaifiind foarte apropiați, deși se respectă foarte mult.
La conferința de presă premergătoare partidei, Ancelotti a recunoscut că a avut probleme personale cu Gattuso, dar nu a vrut să intre prea adânc în subiect: "Am avut momente foarte frumoase cu Gattuso. Am avut și probleme personale despre care nu vreau să vorbesc. Din acea echipă a Milanului pe care am gestiona-o au ieșit mulți antrenori, fiecare cu stilul și cunoștințele lui".

Ancelotti s-a supărat pe Gattuso pentru un episod de acum mai bine de 3 ani

Presa din Spania a "săpat" în trecut și a descoperit care a fost momentul rupturii dintre "Don Carlo" și "Rino". Conform Marca, relația lor s-a deteriorat în momentul în care Gattuso l-a înlocuit pe fostul său antrenor la Napoli.
La finalul lui 2019, Ancelotti scăpase de sub control situația la formația napoletană și Aurelio De Laurentiis a decis să-l demită. Presa italiană anunța la vremea respectivă că excentricul patron al lui Napoli avea deja de două zile un acord cu Gattuso. Pe 10 decembrie 2019, Napoli a învins cu 4-0 pe Genk și s-a calificat în optimile Champions League, Cu toate astea, a doua zi a fost dat afară și la câteva ore Gattuso a fost prezentat oficial.
Desfășurarea evenimentelor l-a deranjat foarte tare pe Ancelotti, care s-a simțit trădat de fostul său jucător. Actualul manager al Realului a spus înainte de a fi demis că nu are nimic împotrivă să fie înlocuit de Gattuso, deoarece se zvonea că așa se va întâmpla. Totuși, "Don Carlo" s-a supărat pe fostul mijlocaș pentru că a acceptat să stea de vorbă cu De Laurentiis cât încă el era în funcție.
Gattuso nici măcar nu l-a sunat să-l anunțe că îi va urma pe banca lui Napoli, iar Ancelotti a iertat, dar probabil nu a uitat. De atunci, cei doi nu au mai avut o relație deloc apropiată, așa cum se întâmpla înainte de decembrie 2019, când își trimiteau felicitări cu ocazia aniversărilor sau cu alte prilejuri.
Ancelotti și Gattuso au mai fost adversari din postura de antrenori, dar înainte de 2019. Se întâmpla când mai tânărul manager o antrena pe Milan, iar Ancelotti era pe banca lui Napoli. Bilanțul este perfect egal între ei: o victorie de fiecare parte și un meci terminat la egalitate.
Real Madrid este favorită clară în fața Valenciei, mai ales că madrilenii vin după eșecul de la Villarreal și vor să șteargă repede impresia lăsată pe La Ceramica. Câștigătorarea dintre Real și Valencia va lupta pentru primul trofeu al sezonului în fotbalul spaniol cu Barcelona sau Betis, care se vor confrunta în a 2-a semifinală, joi seara (ora 21:00).
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol