Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi a ridicat în slăvi un jucător de la Barcelona: "Face diferența... a fost cireașa de pe tort"

Nicu Savin

Publicat 13/01/2023 la 09:24 GMT+2

Xavi Hernandez este la un pas de primul său trofeu ca antrenor al Barcelonei. Catalanii s-au calificat cu emoții în finala Supercupei Spaniei, după ce au trecut de Betis la penalty-uri. Antrenorul grupării blaugrana a recunoscut că echipa sa a avut destule sincope, dar rezultatul a fost cel dorit și l-a remarcat în primul rând pe Marc Andre Ter Stegen, care a făcut diferența la penalty-uri.

Xavi freut sich über Sieg von Barca bei Atletico

Credit imagine: Perform

FC Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după un meci dramatic cu Betis. Catalanii au condus cu 1-0 (în timpul regulamentar) și 2-1 (în prelungiri), dar s-au văzut de fiecare dată egalați, astfel că au fost nevoiți să treacă prin emoțiile loviturilor de departajare pentru a avansa în ultimul act.
Jucătorii lui Xavi au fost impecabili de la punctul cu var, în timp ce Ter Stegen a apărat două execuții ale andaluzilor, trimițându-și echipa la un singur meci distanță de trofeu.

Xavi a descoperit marea problemă a Barcelonei și l-a elogiat pe Ter Stegen

La finalul partidei, Xavi a avut un discurs echilibrat, recunoscând că echipa sa a traversat momente slabe în meci și remarcând faptul că există o problemă care se repetă în ultima vreme, aceea că Barca nu reușește să închidă meciurile atunci când ajunge la conducere. Totuși, rezultatul l-a mulțumit pe manager, iar acesta a subliniat că victoria i se datorează în mare măsură lui Ter Stegen, despre care a vorbit la superlativ.
"Am trecut prin diferite faze. Prima repriză a fost total a noastră. Același lucru ni s-a întâmplat și împotriva lui Espanyol, Atletico și Intercity, nu am marcat al doilea gol, care ar fi schimbat jocul. În repriza secundă meciul s-a schimbat. Betis a dominat în unele perioade, ne-a egalat, Ansu a marcat un gol grozav și am dominat din nou, dar Loren ne-a egalat cu un gol grozav. Până la urmă Ter Stegen a făcut diferența.E o finală dorită.A fost primul obiectiv și acum vrem să câștigăm trofeul.Am suferit împotriva unui mare rival.Nu am putut să ne apărăm la fel de bine ca pe Metropolitano.Jocul a fost lung pentru noi.
Am avut prea multe pierderi de minge inutile. Trebuie să ne maturizăm în joc. Am marcat al doilea gol și am ratat al treilea în timp ce dominam. La fel ni s-a întâmplat la toate meciurile de după CupaMondială. Nu știm de ce scădem nivelul. Am vorbit despre asta și am analizat pe video. Avem jucători foarte tineri în echipă și poate că ne afectează prea mult. Ter Stegen face diferența. Sunt încântat de el. El a fost cireasa de pe tort. Ne-a salvat la două penalty-uri și suntem în finală. Trebuie să concuram și să câștigăm.", a spus Xavi, citat de Sport.es.
Barcelona va juca cu trofeul pe masă contra marii rivale Real Madrid. Va fi al doilea El Clasico al sezonului, după ce în turul din La Liga madrilenii s-au impus pe Bernabeu cu 3-1. În Supecupa Spaniei, cele două echipe s-au duelat de 15 ori până acum, "los blancos" având un bilanț pozitiv: 9 victorii, două egaluri și 4 înfrângeri. Ultima întâlnire directă în această competiție a avut loc anul trecut, când Realul s-a impus cu 3-2 în semifinale, după prelungiri. În privința finalelor, Real Madrid are un avantaj și mai clar, câștigând 6 dintre cele 7 finale jucate împotriva Barcelonei. Catalanii dețin totuși recordul de trofee în Supercupă, având 13 titluri (24 de finale), cu unul mai mult decât eterna rivală (12 titluri în 17 finale).
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol