Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, disperat să câștige Supercupa Spaniei: "Dacă nu vom lua un trofeu anul ăsta o să mă omorâți"

Nicu Savin

Publicat 11/01/2023 la 17:57 GMT+2

Xavi a susținut astăzi conferința de presă de dinaintea partidei cu Betis, a 2-a semifinală a Supercupei Spaniei. Antrenorul Barcelonei a subliniat faptul că își dorește enorm să câștige primul său trofeu la cârma echipei catalane și a glumit spunând că va fi "omorât de presă" dacă va termina sezonul fără să aducă vreun titlu în vitrina clubului.

Xavi freut sich über Sieg von Barca bei Atletico

Credit imagine: Perform

În această săptămână are loc Final 4-ul Supercupei Spaniei, competiție care se desfățoară în Arabia Saudită. În această seară va avea loc prima semifinală, Real Madrid - Valencia, iar învingătoarea va lupta pentru trofeu cu Barcelona sau Betis, care se vor duela joi seara în cea de-a doua semifinală.
Xavi Hernandez a susținut astăzi conferința de presă oficială înainte de meciul cu andaluzii și nu și-a scuns dorința acerbă de a pune mâna pe un prim trofeu ca antrenor al Barcelonei. Managerul a recunoscut că dacă echipa sa nu va cuceri titlul, va fi o mare dezamăgire.

Xavi, nerăbdător să câștige primul său trofeu cu Barcelona, ca antrenor

Xavi crede că un eventual succes ar ridica enorm moralul jucătorilor săi, deoarece există această presiune de a nu mai fi câștigat un trofeu de ceva vreme (Cupa Spaniei, în aprilie 2021). Xavi a glumit și a spus că dacă nici în acest sezon Barca nu va câștiga vreun trofeu, va fi omorât de presă, sugerând că va fi aspru criticat.
"Suntem buni. Vom încerca să ne arătăm personalitatea. Nu s-ar schimba prea multedacă vom câștiga acest titlu, dar suntem motivați să o facem pentru că ar fi primul în sezon și ne-ar oferi liniște sufletească. Vom continua să luptăm pentru titluri, orice s-ar întâmpla.
E nevoie de două jocuri pentru a câștiga trofeul. Ne-ar da mult moral, încredere și liniște sufletească pentru a continua să lucrăm. Vom concura. Nu avem absențe și am ajuns la un moment bun, dar trebuie să o arătăm pe teren. Dacă vom câștiga, ne-ar întări, iar dacă vom pierde, va fi dezamăgitor. Vom concura din plin. Vom vedea cât de departe suntem capabili să mergem.Sunt entuziasmat și nerăbdător. Sunt aici pentru a câștiga titluri și dacă nu câștigămun trofeu anul ăsta o să mă omorâți. Am rămas fără trofee pentru un timp și ar fi rândul nostru", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Barcelona a câștigat de cele mai multe ori Supercupa Spaniei, având 13 astfel de trofee, cu unul mai mult ca rivala Real Madrid. Ultimul titlu datează însă din 2018, fix înainte de a se trece la formatul cu 4 echipe. La ultimele 3 ediții, catalanii au participat de fiecare dată, dar au pierdut de două ori în semifinale (2020 - 2-3 cu Atletico Madrid și 2022 - 2-3 cu Real Madrid) și o dată în finală (2021 - 2-3, după prelungiri, cu Athletic Bilbao).
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol