Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, mesaj genial în susținerea lui Potter, după ce City a surclasat-o pe Chelsea în FA Cup

Nicu Savin

Publicat 08/01/2023 la 21:48 GMT+2

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Graham Potter, după ce Manchester City a câștigat cu 4-0 în fața lui Chelsea, în turul 3 din FA Cup. Antrenorul londonezilor a început deja să fie contestat de fani, dar managerul campioanei insistă că e nevoie de timp pentru a face lucrurile să meargă. Guardiola a punctat că doar la Barcelona nu a fost cazul de așa ceva, deoarece l-a avut pe Messi în echipă.

Pep Guardiola (Manchester City) și Graham Potter (Chelsea)

Credit imagine: Eurosport

Manchester City a dat de pământ cu Chelsea, în derby-ul turului 3 al Cupei Angliei. Dacă în urmă cu câteva zile s-au impus cu 1-0 pe Stamford Bridge, "cetățenii" au dat recital în meciul de azi, de pe Etihad, câștigând cu 4-0 și avansând în faza 16-imilor.
Chiar dacă Guardiola a menajat o serie de jucători importanți (Cancelo, De Bruyne sau Haaland), soarta meciului era deja decisă la pauză, când tabela arăta 3-0. City nu a mai forțat în partea secundă și a mai marcat doar o dată, suficient pentru a-i administra cel mai dur eșec lui Graham Potter de când a preluat-o pe Chelsea.
Londonezii sunt eliminați din Cupa Angliei și Cupa Ligii, iar despre titlu nici nu poate fi vorba, astfel că fanii au început deja să-și piardă răbdarea cu Potter și să se întrebe dacă nu cumva demiterea lui Tuchel a fost o mare eroare, iar numirea înlocuitorului său o decizie pripită.
"Nu putem face altceva decât să ne facem treaba mai bine și să muncim mai mult. Înțelegem frustrarea suporterilor, dar este nevoie de timp pentru a ne face treaba. Există întotdeauna alte opinii, critici și negativitate, dar asta face parte din provocarea pe care am acceptat-o.", a spus Potter, după eșecul drastic de azi, citat de Football.london.com.

Pep Guardiola, mesaj de susținere pentru Graham Potter, după Manchester City - Chelsea 4-0

În apărarea lui Potter a sărit chiar Pep Guardiola, care a avut un mesaj genial pentru fanii și conducerea lui Chelsea. Ibericul a insistat că timpul este esențial pentru orice antrenor ca să-și implementeze viziunea, iar Potter a demonstrat la Brighton că poate construi o echipă puternică. Pentru a exemplifica faptul că managerii trebuie să aibă continuitate, Guardiola a spus că în cariera sa numai la Barcelona nu a avut nevoie de timp pentru a obține rezultate, dar asta doar pentru că l-a avut pe Messi în echipă.
"Are dreptate, are dreptate (n.r. când spune că are nevoie de timp). Îi transmit lui Todd Boehly să-i dea timp. Știu că la cluburile mari rezultatele sunt importante, dar dă-i timp. Ceea ce a făcut la Brighton a fost remarcabil, dar toți managerii au nevoie de timp. Doar la Barcelona nu am avut nevoie de două sezoane pentru că l-am avut pe Messi acolo.", a spus Guardiola.
Pep Guardiola este recunoscut pentru modul în care își susține colegii de breaslă. A făcut la fel și în cazul lui Mikel Arteta, cel care i-a fost secund și care a fost în mai multe rânduri la un pas să fie demis de la Arsenal. Oficialii londonezilor au mers pe mâna sa, iar acum "tunarii" amenință supremația lui City în Premier League, fiind pe prima poziție, cu 5 puncte avans.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo