Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Japonia amenință România cu o victorie record la Mondialul de handbal feminin. Știm toate viitoarele adversare

Maria Olteanu

Actualizat 04/12/2023 la 23:39 GMT+2

Japonia s-a impus fără drept de apel, luni seara, la Mondialul de handbal feminin, în grupa F, cea care se va împerechea cu grupa României. Viitoarele adversare ale tricolorelor au câștigat cu un scor fluviu, 42-10 în fața reprezentativei din Iran, care merge acasă, cu trei înfrângeri.

Japonia, handbal feminin

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: S-a terminat și al doilea meci al serii din Grupa F de la Campionatul Mondial de handbal feminin, dintre Germania și Polonia. Cu punctaj maxim după primele două jocuri, cele două echipe au oferit un meci dezechilibrat și asta pentru că nemțoaicele au câștigat fără emoții, scor 33-17.
Germania a condus cu 19-10 la pauză, iar avantajul a fost consolidat în partea a doua a partidei.
În urma acestui rezultat, Germania intră în grupele principale cu 4 puncte, Polonia cu două puncte și Japonia fără niciun punct. De partea cealaltă, Serbia va veni la fel ca Japonia, cu 0 puncte, în timp ce punctajul Danemarcei și României va fi stabilit după jocul direct de marți seara.
Știrea inițială
Luni seara au continuat partidele din faza grupelor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia și Suedia.
În Grupa F, reprezentativa Japoniei nu a avut emoții în fața Iranului, în ultimul meci din prima fază a competiției. Ambele naționale veneau după două înfrângeri suferite, cu Germania și Polonia, rezultatul urmând să decidă echipa care avansa în faza următoare, cea a grupelor principale.
Japonia, cu statut cert de favorită, a anesteziat naționala din Iran, pe care a învins-o la o diferență uriașă, de 32 de goluri.
După 20-3 la pauză, scorul final al întâlnirii a fost 42-10 în favoarea Japoniei, care va merge în grupele principale, unde se va întâlni inclusiv cu România.
În urma acestui succes, Japonia continuă competiția, însă cu 0 puncte, în timp ce Iran pleacă acasă după un Mondial în care a înscris 47 de goluri și a primit alte 122.
În utlimul meci din grupă, se duelează Polonia și Germania, ambele calificate deja în faza grupelor principale.
În continuare, după ultimul meci din grupă, cu Danemarca, România le va întâlni în faza grupelor chiar pe aceste trei naționale, Germania, Polonia și Japonia, ultima cu moralul ridicat după acest succes atât de clar în fața Iranului.
Citește și:

FLORENTIN PERA, ÎNCREZĂTOR ÎNAINTEA PARTIDEI DU DANEMARCA DE LA MONDIALUL DE HANDBAL: "PRESIUNEA VA FI PE ELE"

România a început perfect Campionatul Mondial de Handbal Feminin, cu două victorii categorice, prima în fața naționalei din Chile, scor 44-19, iar cea de-a doua cu jucătoarele din Serbia, scor 37-28. Acum, tricolorele se pregătesc pentru ultimul meci din prima fază a grupelor, care se anunță a fi și cel mai dificil, și anume cel cu vicecampioana europeană, Danemarca.
Handbalistele nordice, care vor juca acasă, pleacă din postura de favorite, însă selecționerul României, Florentin Pera, nu se arată învins înaintea confruntării de marți seara. Omul aflat la cârma naționalei este încrezător în forțele elevelor sale după victoria contra Serbiei și a punctat că presiunea va fi pe daneze, ținând cont că ele sunt favorite.
"Abordăm cu încredere și dorința de a face un joc bun meciul împotriva echipei gazdă, Danemarca, una dintre principalele favorite la câștigarea Campionatului Mondial. Presiunea va fi pe Danemarca, evoluția noastră din meciul cu Serbia a generat încredere și motivație în cadrul echipei noastre", a spus Pera, citat de GSP.
România va juca pe 5 decembrie ultimul meci din grupă, contra Danemarcei. Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.
România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo