Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima mare surpriză la Mondialul de handbal! Medaliata cu bronz la EURO 2020, doar egal cu Senegal

Nicu Savin

Publicat 01/12/2023 la 21:10 GMT+2

A 3-a zi de concurs de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, Suedia și Norvegia a adus și prima mare surpriză. Croația, medaliată cu bronz la Europeanul din 2020, a obținut doar un punct din duelul cu Senegal, formație aflată la abia a 2-a participare la Mondiale. Reprezentativa africană a fost la un pas de o victorie mare, dar a fost egalată în ultimul minut.

Katarina Jezic, în duel cu Fanta Keita (Croația - Senegal 22-22, Campionatul Mondial 2023)

Credit imagine: Eurosport

În primele două zile de la Campionatul Mondial de handbal favoritele și-au respectat blazonul, chiar dacă unele au avut ceva emoții în a debuta cu succes. A fost cazul Franței, campioana olimpică de la Tokyo, care a învins Angola la un singur gol diferență, după un final incandescent.
Dacă cea mai bună echipă africană nu a reușit să producă surpriza, o altă reprezentantă a acelui continent a obținut un rezultat mare. La aceeași oră la care România surclasa Chile, naționala din Senegal a făcut cel mai bun meci din istoria sa la Mondiale, contra Croației, medaliata cu bronz de la EURO 2020.

Campionatul Mondial de handbal | Senegal a fost la un pas de o victorie istorică

Africancele au condus încă de la începutul partidei și la pauză aveau un avantaj de două goluri, 11-9. Gluma a început să se îngroașe în partea secundă, când Senegal a ajuns la +4 pe tabelă. Cu mai puțin de 10 minute înainte de final, scorul era 20-16 pentru echipa africană, dar Croația a recuperat treptat și în ultimul minut era 21 egal. Senegal a trecut din nou în avantaj, dar Croația a egalat la una din ultimele faze, obținând un punct (22-22).
Chiar dacă dezamăgirea ratării unei victorii a fost mare, Senegalul a obținut totuși cel mai important rezultat din istoria sa. Reprezentativa din Africa a mai participat o singură dată la Campionatul Mondial, în 2019, când a terminat pe locul 18. Atunci se juca într-un alt format și Senegal a terminat prima fază a grupelor cu o victorie și 5 înfrângeri. Succesul a venit împotriva modestei echipe a Kazakhstanului, astfel că punctul de azi e mult mai prețios decât acea victorie.
Cea mai bună marcatoare a Senegalului a fost Doungou Camara, care a terminat meciul cu 10 goluri, aproape jumătate din totalul reușit de echipa sa. Unul dintre golurile Senegalului a venit din mâna lui Fanta Keita, jucătoare care evoluează în România, la Gloria Buzău. Aceasta a fost eliminată în minutul 15.
Din aceeași grupă cu Senegal și Croația mai fac parte Suedia și China, care se vor întâlni de la ora 21:30. În urma remizei de mai devreme, prima de la acest turneu final, lupta pentru locul doi în grupă va fi una cât se poate de interesantă, pentru că e greu de crezut că Suedia nu va termina pe prima poziție.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo