Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serbia, aproape de o surpriză uriașă în grupa României! Danemarca, victorie cu emoții la debutul la Mondial

Bianca Dumitru

Publicat 01/12/2023 la 23:05 GMT+2

Serbia a fost aproape de o surpriză în meciul de debut la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023. Danemarca s-a impus cu emoții în fața a 15.000 de fani, reușind să preia conducerea abia în ultimele 5 minute de joc.

Danemarca - Serbia

Credit imagine: Getty Images

Danemarca s-a impus în această seară, în fața a 15.000 de fani, în fața Serbiei, scor 25-21, în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023.
Danezele, favoritele grupei E din care face parte și România, au fost aproape de a începe cu o înfrângere pentru că au jucat destul de slab și au fost conduse pentru cea mai mare parte din meci.
Serbia a fost în avantaj pe tabelă încă din startul meciului, reușind să se mențină în avantaj pe aproape tot parcursul primei reprize. Danezele au egalat o singură dată, la 9-9, dar apoi au intrat la pauză cu două goluri în urma adversarelor.
În partea a doua a meciului, duelul s-a mai echilibrat, dar echipa gazdă nu a reușit să preia conducerea pe tabelă până în minutul 54. Sârboaicele au reușit să revină după fiecare egalare și au avut un avans de unul-două goluri pe tabelă până în ultimele minute de joc, când echipa pregătită de Jensen a întors rezultatul.
Danezele s-au mobilizat și, după ce au preluat conducerea, nu au mai încasat decât un singur gol, reușind să câștige la diferență de 4 goluri.
Victoria pe care Serbia a fost aproape să o obțină ar fi fost cu atât mai importantă cu cât în lotul danezelor sunt doar jucătoare care evoluează la echipe de Champions League, în timp ce Serbia are în lot doar 3 jucătoare legitimate la echipe de Champions League: Andela Janjusevic (Rapid), Jovana Milojevic (Zaglebie Lublin) și Dunja Radevic (Buducnost).
Din echipa Danemarcei, cea mai bună marcatoare a fost Jorgensen, cu 5 goluri. De cealaltă parte, dintre jucătoarele Serbiei s-au remarcat Agbaba, Jovovic și Radosavljevic, fiecare cu câte 5 reușite.
Citește și:

România, victorie clară la debutul la Mondial

În primul meci al grupei E de la Campionatul Mondial de handbal feminin, România a jucat contra reprezentativei statului Chile, iar echipa noastră nu a avut milă de adversare. Deși Cristina Neagu nu a putut fi pe teren din cauza unei accidentări, "tricolorele" au obținut o victorie la scor, 44-19, așa cum era de așteptat.
Încă de la începutul partidei s-a văzut clar că se întâlnesc două echipe din două lumi diferite ale handbalului, iar diferența a crescut constant. La pauză a fost 25-6, iar ecartul s-a mărit în partea secundă și s-a terminat 44-19, o diferență mai mică decât cea înregistrată la precedenta întâlnire dintre cele două formații la Mondiale (51-17, în 2009). Așa cum o arată și scorul, meciul de la Herning a fost un antrenament cu public pentru România.
Toate jucătoarele de câmp utilizate de Florentin Pera au marcat cel puțin câte un gol. Cea mai bună marcatoare a fost Eliza Buceschi, desemnată omul meciului, care a terminat partida cu 6 goluri, urmată de Sonia Seraficeanu, Alexandra Dindiligan și Lorena Ostase, cu câte 5 reușite.
Peste două zile, naționala României va întâlni Serbia, iar pe 5 decembrie va juca împotriva Danemarcei, una dintre marile favorite la cucerirea trofeului. O victorie cu Serbia ar fi extraordinară pentru echipa lui Pera, pentru că i-ar permite să intre în grupele principale cu cel puțin două puncte, iar accederea în sferturi ar deveni mai probabilă.
În cazul în care România se va clasa în primele 8 echipe ale lumii la Mondial, formația noastră va obține dreptul de a ajunge la turneele preolimpice din aprilie 2024, din dorința de a-și câștiga un loc la Jocurile Olimpice de vara viitoare, de la Paris.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo