Emma Răducanu pune Comitetul Olimpic Britanic într-o situație ingrată! A refuzat JO, deși i se obținuse wildcard

Cristian Mihala

Publicat 16/06/2024 la 14:40 GMT+3

Emma Răducanu nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, deși a primit o invitație de a participa la eveniment, francezii alegând-o în urma demersului făcut de Comitetul Olimpic englez.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

Deși clasamentul nu îi permitea să viseze la JO (e în prezent în afara top 200 WTA), Emma Răducanu putea fi prezentă în capitala Franței, în această vară, în baza unui wildcard primit ca urmare a faptului că e fostă campioană de Grand Slam.
Oficialii britanici chiar au făcut demersurile necesare și îi convinseseră pe francezi să îi ofere o invitație, după ce primul wildcard a mers către Caroline Wozniacki. Doar că Emma a refuzat oportunitatea de a juca la Jocurile Olimpice, după cum a anunțat Iain Bates, căpitanul nejucător al Marii Britanii.
"Ea crede că nu este momentul potrivit. Pe lângă problemele de sănătate pe care le-a avut, există și schimbarea suprafeței între iarbă și zgură. După dubla operație suferită la mână, Emma a decis să refuze oportunitatea de a juca la Paris", a anunțat Bates. Prin urmare, Katie Boulter va fi reprezentanta Marii Britanii la competiția individuală feminină, în timp ce Andy Murray (cu wildcard), Dan Evans, Cameron Norrie și Jack Draper vor lupta pentru o medalie la masculin.
Deși a pus Comitetul Olimpic Britanic într-o lumină nefavorabilă, alegerea lui Răducanu are sens în termeni de alegere personală. Mulți vorbesc despre cât de greu e să faci trecerea de la iarbă la zgură pentru corp și, având în vedere istoricul ei, e firesc să își dorească să se protejeze.
Wildcardul care îi era destinat Emmei Răducanu va ajunge la Angelique Kerber, fost număr unu mondial și triplă campioană de Grand Slam. Totuși, jucătoarea clasată acum pe locul 223 WTA nu a avut niciodată rezultate bune pe zgură, reușind doar două sferturi de finală în toată cariera, la Roland Garros.

Emma Răducanu, în semifinale la Nottingham

Emma Răducanu e într-o formă neașteptat de bună, având în vedere perioada lungă de inactivitate. Odată cu startul sezonului pe iarbă, fosta campioană de la US Open arată un tenis excelent, calificându-se în semifinalele competiției de la Nottingham.
Emma e la doar un pas de marea finală, conducând-o pe Katie Boulter (cap de serie 3) cu 7-6, după primul set al semifinalei. Disputa dintre cele două a fost oprită aseară, din cauza ploii, și se va relua azi. Interesant e că acel prim set jucat sâmbătă a durat o oră și 20 de minute, Răducanu ratând 5 mingi de set și salvând două oportunități de a încheia manșa pentru adversară (15-13 în tie-break).
Sportiva de 21 de ani visează să își egaleze măcar cea mai bună performanță de la Wimbledon, odată cu startul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Jucătoarea cu origini în România ajungea în optimi în 2021, la doar 18 ani, trecând, printre altele, de Marketa Vondrousova (campioană anul trecut la All England Club) și de Sorana Cîrstea.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo