Istorie, în direct! Alcaraz şi Nadal fac, oficial, pereche la Jocurile Olimpice! Rafa vrea două medalii

Cristian Mihala

Actualizat 12/06/2024 la 14:40 GMT+3

Doi dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului, Rafa Nadal şi Carlos Alcaraz, vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris. Ambii vor evolua şi la simplu, "Matadorul" folosindu-se de clasamentul protejat pentru a fi prezent pe zgura atât de dragă din capitala Franţei.

Carlos Alcaraz (r.) verlor 2021 sein erstes Duell mit Rafael Nadal in Madrid

Credit imagine: Getty Images

De când Nadal a revenit în circuit, lăsând în spate accidentările care i-au afectat ultimii doi ani de carieră, acesta a vorbit despre posibilitatea de a face pereche la Jocurile Olimpice cu Carlos Alcaraz, unul dintre cei mai buni tineri jucători din istoria sportului alb. Carlitos a ridicat imediat "mănuşa" anunţând că "ar fi o onoare să joc alături de Rafa, a fost idolul meu", iar acum lucrurile au devenit oficiale, David Ferrer, selecţionerul Spaniei anunţând că cei doi vor forma una dintre perechile de dublu ale ibericilor.
"Nu am putut să câștig o medalie ca jucător, sper să fac asta din postura de căpitan nejucător", a spus Ferrer în Marca. "Un cuplu este Nadal-Alcaraz, iar al doilea nu a fost încă decis. Suntem încrezători că ar putea exista mai multe medalii", a mai spus fostul finalist de la Roland Garros.
Cel mai probabil un loc în a doua echipă de dublu masculin a Spaniei va fi ocupat de Marcel Granollers, acesta urmând a face pereche fie cu Pablo Carreno Busta, fie cu Davidovich Fokina.
Ferrer a confirmat totodată că la simplu Spania va fi reprezentată sigur de Carlos Alcaraz (locul 2 ATP) şi de Rafael Nadal (clasamentul protejat, locul 9).
La feminin, Sara Sorribes şi Cristina Bucşă vor reprezenta Spania în turneele de simplu şi dublu, după ce Paula Badosa a renunţat să mai participe, din cauza problemelor medicale. Aceasta a arătat bine pe zgură, în ultimele luni, dar probabil că a decis că trebuie să se axeze exclusiv pe sezonul de iarbă, revenirea la suprafaţa roşie fiind prea mult pentru spatele ei, într-o perioadă atât de scurtă. Informaţia a fost confirmată de Anabel Medina, căpitanul nejucător al echipei feminine a Spaniei.
Suprafața ne avantajează. Nadal a avut ghinion în primul tur la Roland Garros, pentru că a primit cel mai în formă jucător, pe Zverev. Cu alte săptămâni de pregătire pe zgură, Rafa va fi un candidat grozav la medalii, atât la simplu, cât şi la dublu. Ţintim două-trei medalii la Jocurile Olimpice | Miguel Diaz, președintele Federației Spaniole de Tenis.
14 titluri are Rafa Nadal pe zgura de la Roland Garros, unde se vor ţine turneele de tenis de la Jocurile Olimpice. El a pierdut doar 4 meciuri în toată cariera sa în capitala Franţei.

Alcaraz ar da titlul de la Wimbledon pe aurul olimpic

Alcaraz, care în 2022 era cel mai tânăr lider mondial din istorie, a devenit acum câteva zile cel mai precoce jucător din toate timpurile care câștigă 3 Grand Slamuri pe 3 suprafețe diferite.
Recordurile par făcute pentru a fi doborâte de puștiul de 21 de ani, care, dacă își va apăra titlul la All England Club, în mai puțin de două săptămâni, va deveni doar al 6-lea jucător din istorie care face dubla Roland Garros - Wimbledon în același an. Doar Rod Laver (în 1969), Bjorn Borg (1978-1980), Rafel Nadal (2008), Roger Federer (2009) și Novak Djokovic (2021) au mai reușit acest lucru, astfel că un nou succes pe iarba londoneză l-ar aduce printre cei mai mari din toate timpurile.
Totuși, prioritatea lui Carlitos e reprezentată de Jocurile Olimpice, tânărul spaniol visând să aducă aurul penbtru țara sa.
"Este complicat, dar Jocurile Olimpice au loc la fiecare patru ani și este un turneu special pentru că nu joci pentru tine, ci îți reprezinți țara, evoluezi pentru toți spaniolii. Anul acesta aș merge pe aurul olimpic, dacă ar fi să aleg", a spus Carlitos într-un interviu acordat Marca.
Dacă Alcaraz speră să câştige în premieră o medalie la Jocurile Olimpice, la chiar prima sa participare, pentru Rafa ar fi a treia. El s-a impus la simplu în 2018 (Beijing), pentru ca în 2016, la Rio, să câştige finala de dublu, contra perechii Mergea/Tecău.
Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie și vor fi la Eurosport și în aplicația Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo