Kishane Thompson, noul Usain Bolt, i-a aruncat mănușa lui Noah Lyles: al 9-lea timp din istorie, pe sută

Cristian Mihala

Actualizat 29/06/2024 la 17:19 GMT+3

Kishane Thompson (22 de ani) a demonstrat încă o dată că cei care l-au desemnat urmașul lui Usain Bolt nu au exagerat. Atletul jamaican a reușit a 9-a cea mai bună performanță din istorie pe suta de metri, oprind cromoetrul după 9.77 secunde, la trialul pentru Jocurile Olimpice.

Kishane Thompson - helemaal links in beeld - is een naam om ernstig rekening mee te houden in Parijs

Credit imagine: Getty Images

Cursa masculină de 100 m din cadrul Jocurilor Olimpice se anunță una explozivă, Noah Lyles, americanul triplu campion mondial la Budapesta, anul trecut, având un adversar pe măsură.
Numele lui e Kishane Thompson, care a obținut o victorie impresionantă, cu timpul de 9.77 secunde, la trialul jamaican pentru Paris.

El a stabilit cea mai bună performanţă mondială a sezonului. Într-o cursă foarte rapidă, Kishane Thompson i-a devansat pe Oblique Seville (9.82) şi Ackeem Blake (9.92), care îl vor însoţi la JO de la Paris (26 iulie - 11 august). Thompson a fost mai rapid decât kenyanul Ferdinand Omanyala, cronometrat în 9.79, în urmă cu două săptămâni la Nairobi, şi a reuşit al nouălea timp din istoria acestei probe. Performanța jamaicanului e cea mai bună din ultimii doi ani în sprintul mondial.
În vârstă de 22 de ani, Thompson este membru al istoricului grup de sprint al MVP Track Club, condus de Stephen Francis. El nu a concurat deloc în acest sezon, înainte de a străluci la selecţiile jamaicane (9.82 în serii joi, apoi 9.84 în semifinale).
Noah Lyles, marea stea a sprintului mondial, a fost informat imediat despre performanțele jamaicanului și, deși la nivel declarativ s-a bucurat pentru rivalul său, cu siguranță că va avea serios de tras pentru primul aur olimpic al carierei. "Wow, o cursă sub 9,8 secunde!? Frumos, bravo lui, puștiul e rapid. Sper să rămână sănătos", a spus yankeul.
Anul trecut, Thompson s-a retras din cauza unei accidentări înaintea semifinalelor selecţiilor pentru Mondialele de la Budapesta, deşi fusese cronometrat în serii în 9.86. Un timp pe care l-a confirmat ulterior în Liga de Diamant la Xiamen (9.85) şi Eugene (9.87).

Fraser-Pryce s-a calificat la Jocurile Olimpice

Atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, în vârstă de 37 de ani, va fi prezentă pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice, ea obţinând vineri dreptul de a concura la Paris, fără să strălucească la selecţiile naţionale, unde a ocupat locul 3, cu timpul de 10,94 secunde, în finala de 100 m, dominată de Shericka Jackson (10,84 secunde).
În absenţa lui Elaine Thompson-Herah, medaliată cu aur la ultimele două Jocuri Olimpice, accidentată, cursa feminină de 100 m a fost câştigată de dubla vicecampioană mondială Shericka Jackson, urmată de tânăra Tia Clayton (19 ani, 10.90) şi Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Fraser-Pryce, dublă campioană olimpică în această probă, a confirmat recent că se va retrage din activitatea sportivă după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo