Veste tristă pentru gimnastica din SUA! Skye Blakely, dublă campioană mondială, ratează Jocurile Olimpice

Cristian Mihala

Publicat 28/06/2024 la 14:57 GMT+3

Gimnasta americană Skye Blakely, dublă campioană mondială şi una dintre favoritele pentru un loc în lotul Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice de la Paris, s-a accidentat la tendonul lui Ahile în timpul selecţiilor de la Minneapolis şi a fost nevoită să declare forfait pentru competiţia din capitala Franţei, a anunţat Federaţia americană de gimnastică, citată de AFP.

Skye Blakely, alături de Simone Biles

Credit imagine: Getty Images

"În timpul antrenamentului pe podium de miercuri, Skye Blakely s-a accidentat la tendonul lui Ahile de la piciorul drept şi nu va mai putea participa la selecţiile olimpice" a explicat USA Gymnastics.
Tânăra texană în vârstă de 19 ani s-a accidentat în timpul unui exerciţiu la sol, fiind preluată apoi de personalul medical, înainte de a părăsi arena într-un scaun cu rotile, cu faţa în mâini.
Gimnasta a fost încoronată în concursul pe echipe la Campionatele Mondiale din 2022 (Liverpool) şi 2023 (Anvers).
Blakely a sosit în Minneapolis după ce s-a clasat pe locul al doilea, după superstarul Simone Biles, în concursul de la individual compus de la Fort Worth (Texas), la începutul acestei luni.
În timpul selecţiilor americane pentru JO de la Tokyo din 2021, când avea doar 16 ani, Blakely s-a accidentat în timpul încălzirii, cu puţin timp înaintea debutului competiţiei, fiind nevoită să se retragă.
Selecţiile olimpice americane s-au deschis joi seară cu concursul masculin. La probele feminine, programate vineri şi duminică, vor lua parte 15 concurente, în frunte cu Simone Biles, care vor concura pentru cinci locuri în lotul olimpic.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo