Vis la Paris 2024 | Obiectiv uriaș pentru gimnaștii români la Jocurile Olimpice! Câte finale vizează FRG

Bianca Dumitru

Publicat 22/06/2024 la 15:53 GMT+3

România va fi reprezentată de 6 gimnaști la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce în competiție s-au calificat echipa feminină și Andrei Muntean, la masculin. Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, a vorbit despre obiectivele pe care le vor avea "tricolorii" în această vară.

Larisa Iordache, îndemn superb pentru sportivii români calificați la JO: "E o poveste frumoasă"

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt tot mai aproape de start, cu fiecare zi care trece. Delegația României a ajuns la 93 de sportivi, dintre care 6 vor concura la gimnastică. Este vorba despre echipa feminină și despre Andrei Muntean.
gimnastica Romania, campanie LIDL
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Echipa feminină de gimnastică a României nu a mai participat la Jocurile Olimpice de la ediția din 2012. Anul trecut, Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță au obținut biletele pentru Paris 2024 după ce s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale de la Antwerp.
În ceea ce-l privește pe Andrei Muntean, și el a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 tot la Antwerp, grație locului 30 pe care l-a ocupat la Mondiale.
În această săptămână, președintele Federației Române de Gimnastică a vorbit despre obiectivele pe care și le-a propus forul pe care îl conduce pentru competiția din această vară. Carmencita Constantin a spus că FRG vizează participarea în 4 finale.
"Noi avem obiectivele pe care le-am măsurat în funcție de concurența fantastică de la Jocurile Olimpice și de experiența celorlalte țări din competiție. Noi ne-am asumat o finală pe echipe, apoi două finale pe aparate, care pot fi ale Sabrinei sau ale oricărei alte fete, și o finală la individual compus.
Suntem în situația fericită de a avea mai multe sportive care concurează pe cele 5 locuri care merg la Paris. Sper din suflet să fie generația care să nu renunțe după Paris, pentru că este generația care în 2028, dacă va continua așa cum a început, va fi pe podium la Los Angeles", a declarat oficialul FRG.

APARATURĂ SPECIALĂ PENTRU GIMNAȘTII ROMÂNI, ÎNAINTE DE JO DE LA PARIS 2024

Carmencita Constantin a dezvăluit că sportivii calificați la Jocurile Olimpice se vor pregăti în perioada următoare pe o aparatură oficială, așa cum vor găsi la Paris. Aceasta este produsă de Gymnova și valorează circa 230.000 de euro, FRG putând să o achiziționeze grație unor sponsori noi.
"În urma unui apel făcut în 1 decembrie 2023 am sperat că vom găsi partenerii care vor înțelege nevoia Federația Română de Gimnastică de a-și pregăti sportivii pentru Jocurile Olimpice pe un set de aparatură Gymnova pe care se va desfășura și concursul de la Paris.
Și iată că tot acest între proces de la producție până la montarea fost posibil în mai puțin de 6 luni. Acest lucru îl datorăm în totalitate sponsorilor Lidl și Renovatio. Pentru că au reacționat imediat, au venit lângă noi și am putut să cumpărăm aparatura pentru sportivii care se pregătesc pentru Paris.
Noua aparatură Gymnova va fi folosită și la RomGym Trophy (27-30 iunie), competiție care se va organiza astfel la standarde internaționale. Noi prin această aparatură întoarcem către sportivi eforturile pe care ei le fac pentru că acești copii muncesc mai mult decât noi, pentru că gimnastica este un sport extrem de greu", a spus Carmencita Constantin, care a comentat și dificultățile pe care le-a întâmpinat la conducerea FRG:
"Mi s-a părut normal ca eu, ca președinte, să spun public ce nevoi are Federația Română de Gimnastică, simplu și direct. Iar sponsorii care au dorit au ridicat mâna și ni s-au alăturat. Au fost momente grele, poate nu toată lumea a înțeles demersul meu de solicitare de donații.
Însă prin acest mod, cu această expunere, am adus loturile olimpice aproape de normalitate. Și sunt foarte mulțumită. Pentru că este o problemă de subfinanțare la nivelul întregului sport românesc, nu numai la noi. Categoric fără contribuția mediului privat nu am fi făcut față", a mai spus ea.

DELEGAȚIA ROMÂNIEI PENTRU JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS 2024

Atletism (6): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole);
Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 - 500 m);
Canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie ușoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike);
Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă - echipa feminină; Andrei Muntean;
Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg) și Loredana Toma (cat. 71 kg)
Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg); Răzvan Arnăut (lupte greco-romane, cat. 60 kg);
Polo pe apă (13): 13 locuri cotă - echipa masculină;
Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
Tenis de masă (4): 3 locuri cotă - echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt), Andrei Eduard Ionescu (simplu masculin);
Triatlon (1): Felix Duchampt;
Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo