Vis la Paris | Ana Bogdan, nerăbdătoare să revină în Franța, pentru Jocurile Olimpice. Cum se poate califica

Maria Olteanu

Actualizat 03/06/2024 la 16:03 GMT+3

Jocurile Olimpice de la Paris încep în aproximativ o lună, în direct pe Eurosport, iar Ana Bogdan, eliminată aseară în turul al treilea de la Roland Garros, speră să revină la Paris pentru cea mai prestigioasă competiție sportivă a anului, care va avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.

De ce a pierdut Ana Bogdan meciul cu Svitolina: "Simțeam că nu mai pot!" Cea mai importantă lecție

Ana Bogdan a cedat clar confruntarea din turul 3 de la Paris, scor 5-7, 2-6, cu Elina Svitolina, numărul 19 mondial. Românca i-a ținut piept adversarei în primul set, dar după pauza provocată de ploaie nu s-a mai regăsit în joc, fiind eliminată așadar înainte de optimile competiției de pe zgura pariziană.
Ana Bogdan, campanie LIDL
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
La finalul confruntării, Ana a vorbit despre partida cu Svitolina și despre toate lecțiile învățate la această ediție a Grand Slam-ului din capitala Franței, precum și despre căderea din setul secund, când nu s-a mai putut întoarce în joc, adversara ei câștigând fără probleme ultimele game-uri ale întâlnirii.
La final, la microfonul Eurosport, a fost întrebată despre visul de a reveni în câteva săptămâni la Paris pentru Jocurile Olimpice, la cea mai importantă competiție sportivă a lumii. Ana a afirmat cu zâmbetul pe buze că și-ar dori să se întoarcă în Franța, Jocurile Olimpice fiind unul dintre visurile ei.
"Cu siguranță îmi doresc să revin la Paris pentru Jocurile Olimpice. Acesta este un vis de-al meu, să fiu acolo, să particip și nu numai. Așa că de abia aștept să mă reîntorc aici", a spus sportiva născută în Sinaia.
Citește și:

Vis la Paris | Ana Bogdan visează la participare la Jocurile Olimpice

Delegația României are în acest moment peste 80 de participanți la Jocurile Olimpice, dar acest număr ar putea crește în perioada următoare, pe ultima sută de metri.
În ceea ce privește situația de la tenis, lista sportivilor calificați la Jocurile Olimpice se va cunoaște după turneul de la Roland Garros. Se vor califica primii 56 de jucători din clasamentele ATP și WTA, dar nu mai mulți de 4 dintr-o țară, un alt criteriu de calificare fiind prezența în competițiile pe echipe de două ori, de la Tokyo 2020 și până acum.
În acest moment, prima rachetă a României este Sorana Cîrstea, care nu va merge însă la Jocurile Olimpice, nemaifiind la echipa națională în ultimii ani.
Ana Bogdan (64 WTA) și Jaqueline Cristian (69 WTA) au în continuare șanse, în timp ce Simona Halep, revenită în circuit după scandalul de dopaj în care a fost implicată după US Open 2022, are nevoie de un wild-card pentru a se califica la Jocurile Olimpice.
În această săptămână, în clasamentul în timp real, România le are în top 100 WTA pe Sorana Cîrstea (locul 28), Ana Bogdan (locul 49) și Jaqueline Cristian (locul 69). Următoarele românce din ierarhia mondială sunt Irina Begu (locul 131 WTA) și Gabriela Ruse (locul 143 WTA).

SORANA CÎRSTEA: "NU VOI MERGE LA JOCURILE OLIMPICE"

Sorana Cîrstea a explicat la Roland Garros faptul că participarea ei la Jocurile Olimpice nu este posibilă din cauza faptului că nu are meciuri în echipa de Billie Jean King Cup a României, lucru pe care și l-a asumat atunci când a ales să se retragă. Sorana a precizat că, din câte știe, nu se mai poate obține vreo derogare.
"Din ce am înțeles nu se mai poate obține (n.r. o derogare), cred că a și trecut termenul limită și având în vedere că nu am mai jucat la Fed Cup (n.r. acum se numește Billie Jean King Cup) în ultimii 5 ani, nu am cum să merg la Jocurile Olimpice.
Mi-am asumat acest lucru în momentul în care am făcut acel anunț, acum câțiva ani, legat de Fed Cup și, din câte știu eu, nu se mai poate face nimic", a adăugat sportiva de 34 de ani, în exclusivitate pentru Eurosport.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo