Vis la Paris | David Popovici, aur și la 200 m liber, la Europene! Timp excepțional pentru român

Nicu Savin

Publicat 21/06/2024 la 23:20 GMT+3

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Europene de la Roma. Sportivul nostru a înotat cele 4 lungimi de bazin în 1:43,13 și a devenit abia al 5-lea înotător din istorie care își apără titlul continental în această probă, el câștigând cea mai strălucitoare medalie și acum doi ani, la Roma.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a încheiat în stil de mare campion Europenele de la Belgrad. Miercuri, starul natației mondiale a câștigat aurul la 100 metri liber cu al 3-lea timp din istorie, iar astăzi a câștigat fără emoții și finala de 200 de metri liber.
picture

David Popovici - Vis la Paris

Credit imagine: Getty Images

Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Sportivul nostru a trecut repede peste dezamăgirea din finala ștafetei de 4 x 100 metri liber, în care România s-a clasat pe locul 5, deși avansase în ultimul act cu al 3-lea timp. Ieri, Popovici s-a menajat în semifinalele de la 200 metri liber, dar chiar și așa s-a calificat în finală cu cel mai bun timp. În cursa pentru medalii, David și-a arătat adevăratul potențial pe această distanță și și-a surclasat concurența.

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Campionatele Europene de la Belgrad

Popovici a condus cursa de la un capăt la altul și a câștigat medalia de aur cu un timp de 1:43,13, cel mai bun timp din lume în acest sezon la această probă. Românul l-a devansat cu peste două secunde pe lituanianul Danas Rapsys (1;45,65), care a luat argintul. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat elvețianul Antonio Djakovic (1:46,32). Până azi, cel mai bun timp al lui Popovici la 200 liber în acest a fost 1:44,74, cu care a câștigat competiția Mare Nostrum de la Barcelona, acum câteva luni.
Odată cu acest succes, David Popovici și-a apărat titlul european la 200 de metri liber, el mergând la Belgrad din postura de campion en-titre, după succesul răsunător de la Roma de acum doi ani, când a înregistrat al 3-lea timp din istorie (1:42,97).
În toată istoria întrecerii continentale, doar 4 sportivi au mai reușit să câștige aurul de două ori la rând în proba pe 4 lungimi de bazin. Predecesorii lui Popovici au fost Peter Nocke (1974 și 1977), Michael Gross (1983 și 1985), Pieter Van den Hoogenband (2002, 2004, 2006 - mai are un titlu european în 1999) și Paul Biedermann (2008, 2010 și 2012). La ediția următoare a Europenelor, David va încerca să egaleze performanțele legendarilor Pieter Van den Hoogenband și Paul Biedermann, care au câte 3 succese la rând la 200 metri liber.
David Popovici și-a terminat treaba la Campionatele Europene și se poate spune că întrecerea din capitala Serbiei au fost un test mai mult decât reușit în perspectiva Jocurilor Olimpice. Sportivul nostru a arătat o formă de excepție și e clar că planul său de pregătire pentru Paris a fost cel potrivit, raportându-ne la timpii înregistrați la Belgrad. David și antrenorul său mai au ceva mai mult de o lună pentru a pune la punct și ultimele detalii, însă e clar că putem visa cu ochii deschiși că înotătorul de 19 ani ne va aduce măcar o medalie olimpică, de ce nu chiar un aur.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo