Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikaela Shiffrin, imperială! Americanca s-a impus și în al doilea slalom uriaș de la Semmering

Nicu Savin

Publicat 28/12/2022 la 17:54 GMT+2

Mikaela Shiffrin este într-o formă de zile mari în final de an. Americanca a reușit dubla la Semmering, câștigând și al doilea slalom uriaș din stațiunea austriacă. Podiumul a fost completat de Lara Gut-Behrami și Marta Bassino.

Mikaela Shiffrin, imperială! Americanca s-a impus și în al doilea slalom uriaș de la Semmering

Mikaela Shiffrin, deja învingătoare marţi, a câştigat miercuri al doilea slalom uriaş de la Semmering (Austria), după ce se impusese și în concursul de ieri. Americanca a ajuns la 79 de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, ceea ce o apropie şi mai mult de recordul compatrioatei sale Lindsey Vonn (82), informează Agerpres.
Deşi a comis mai multe erori, Mikaela Shiffrin s-a impus la capătul celor două manșe cu un timp cumulat de 2:03.51 (59.45 + 1:04.06), fiind urmată la doar 10 sutimi de secundă de elveţianca Lara Gut-Behrami, campioana mondială a probei și câștigătoarea primei manșe. La fel ca ieri, ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de italianca Marta Bassino, care a avut un timp cu 0,47 s mai slab decât învingătoarea.
Shiffrin, de patru ori câştigătoare a marelui glob de cristal, s-a apropiat în clasamentul victoriilor din Cupa Mondială de compatrioata ei Lindsey Vonn (82), lider în ierarhia feminină, şi de suedezul Ingemar Stenmark (86), liderul absolut pentru ambele sexe.

Mikaela Shiffrin, lider autoritar în clasamentul general din Cupa Mondială

Prin succesul de azi, al 5-lea al sezonului, Shiffrin și-a mărit avansul în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 775 de puncte, urmată de italianca Sofia Goggia (470) şi de slovaca Petra Vlhova (456). Sportiva din Slovacia a dezamăgit astăzi, clasându-se abia pe locul 7. O altă dezamăgire a fost franțuzoaica Tessa Worley, care a terminat pe locul 10.
În ierarhia de la slalom uriaş, italianca Marta Bassino conduce cu 300 de puncte, urmată de Shiffrin (260) şi Lara Gut (252).
Mâine va avea loc ultimul concurs din acest an în Cupa Mondială de schi alpin (feminin). Tot la Semmering este progarmată proba de slalom, unde Mikaela Shiffrin pornește de asemenea cu prima șansă.
Toate competițiile din Cupa Mondială de schi alpin sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo