Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Selby, cel mai constant jucător din ultimele 7 luni! Ce a reușit după calificarea în semifinalele British Open

Dani Morar

Actualizat 30/09/2023 la 11:49 GMT+3

Mark Selby s-a calificat în semifinalele British Open după ce a trecut în joc decisiv de Jack Lisowski, scor 5-4. Cvadruplul campion mondial îl va înfrunta pe Guodong Xiao în penultimul act și a devenit cel mai constant jucător din februarie încoace, atingând o performanță unică în 2023.

Mark Selby feiert sein Maximum Break im WM-Finale

Credit imagine: Getty Images

Mark Selby este în semifinale la British Open, după ce a avut meciuri de coșmar de-a lungul turneului. În optimi și sferturi, englezul a avut nevoie de joc decisiv pentru a se califica mai departe, dar victoria rămâne victorie.
"Bufonul" a trecut de Jack Lisowski cu 5-4 și va juca pentru un loc în finală cu chinezul Guodong Xiao, cel care l-a eliminat în sferturi pe Tom Ford. În cazul în care se califică mai departe, Selby va da peste învingătorul dintre Mark Williams și Hossein Vafaei.
Odată cu atingerea acestei faze la British Open, Selby a devenit cel mai constant jucător din februarie încoace și, probabil, din 2023. După ce a jucat la Players Championship la începutul anului, el a atins cel puțin faza semifinalelor la fiecare competiție importantă ce a urmat.
Parcursul lui Mark Selby din februarie încoace:
  • WST Classic – campion
  • Tour Championship – semifinale
  • World Championship – finală
  • European Masters – semifinale
  • Shanghai Masters – semifinale
  • British Open – semifinale.
Citește și:

Mark Selby a fost nemulțumit de felul în care s-a calificat în sferturile British Open

Mark Selby l-a învins pe David Gilbert cu 4-3 în faza optimilor de finală de la British Open, dar a admis că frame-ul final a fost unul oribil, iar meciul a fost pierdut într-o manieră cruntă de adversarul său.
Cvadruplul campion mondial îl conducea pe Gilbert cu 61-59 în jocul decisiv. Fostul semifinalist de la Campionatul Mondial a jucat o lovitură de siguranță la bila neagră, însă bila albă a rulat prea mult. S-a jucat până aproape de 1 noapte, Selby adjudecându-și victoria după un ultima frame de coșmar.
"A fost crunt, pe bune. Cred că prefera să rateze o lovitură de siguranță decât să piardă așa. Nu e deloc plăcut să pierzi în acest fel după ce ai jucat un frame atât de lung.
Am simțit că pot să câștig cu 4-1, 4-2 sau 4-3. A fost un meci oribil, de la început și până la final. Am jucat cu Shaun Murphy în otimi la English Open anul trecut și a ratat la bila neagră, când putea să mă învingă cu 4-2. Am reușit să întorc meciul în favoarea mea și să mă impun cu 4-3.
Câteodată crezi că numele tău e deja pe trofeu, dar sunt abia sferturile, așa că nu trebuie să mă las dus de val", a declarat Selby pentru WST.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo