Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan are locul 1 mondial aproape asigurat și după British Open! Cum poate fi depășit

Dani Morar

Actualizat 26/09/2023 la 21:22 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a retras de la British Open din cauza unor probleme medicale, dar rezultatele favorabile îi vor permite să continue pe locul 1 mondial și după acest turneu. Luca Brecel avea nevoie de două victorii pentru a-l depăși, dar a fost eliminat de Ding Junhui.

Ronnie O'Sullivan of England attends opening ceremony on day 1 of World Snooker Shanghai Masters 2023 at Shanghai Grand Stage on September 11, 2023 in Shanghai, China.

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan nu a putut participa la British Open din cauza problemelor medicale și a fost nevoit să se retragă cu câteva zile înaintea turneului. Englezul s-a impus la Shangai Masters, dar a acuzat dureri la cot și nu a mai putut participa în concurs și în această săptămână.
"Racheta" a primit o veste bună chiar în calificări. Ronnie va rămâne aproape sigur pe locul 1 mondial și după British Open, indiferent care vor fi rezultatele de la acest turneu în continuare.
Vestea bună pentru O'Sullivan este că Luca Brecel a fost eliminat încă din calificări de Ding Junhui, scor 4-3. Campionul mondial avea de nevoie de două victorii la British Open pentru a lua fotoliul de lider în clasamentul mondial, însă nu va mai avea această ocazie.
Mark Allen este singurul care mai poate ataca locul 1 mondial după această săptămână. Englezul are însă o condiție greu de îndeplinit pentru a deveni lider în clasament: trebuie să câștige turneul. În primul tur, el va juca împotriva lui Kyren Wilson, un adversar redutabil.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan a șocat după Shanghai Masters

"Racheta" a ajuns la 18 victorii consecutive la turneul din China, dovedindu-şi o dată în plus geniul fantastic. Dar, dincolo de evoluţiile fabuloase de la masa de joc, englezul de 47 de ani a fost întotdeauna extrem de mediatizat pentru declaraţiile sale care stârnesc rumoare. Aşa s-a întâmplat şi duminică, în momentul în care a anunţat că va dona trofeul pentru că...se pregăteşte să treacă în nefiinţă.
"Voi dona trofeul pentru un prieten care îşi deschide un club de snooker aici. Nu mă interesează trofeele, mereu le dau. I-am oferit unul unui copil din public într-unul din anii trecuţi, pe altele le-am vândut.
Mă pregătesc de moarte şi nu vreau să rămân cu nimic legat de snooker. Vestele pe care le-am purtat, tacurile pe care le-am folosit, pe toate le-am dat", a spus Ronnie O'Sullivan, după victoria în faţa lui Brecel.
Trebuie spus că englezul de 47 de ani nu are vreo problemă medicală, dimpotrivă: starea sănătăţii sale e perfectă, excepţie durerile la cot care l-au sâcâit pe parcursul finalei. Altfel, Ronnie e unul dintre cei mai atenţi şi echilibraţi sportivi, practicând jogging de 4-5 ori pe săptămână şi având o alimentaţie atent monitorizată. Ca atare, declaraţiile de mai sus trebuie citite într-o cheie a personalităţii sale excentrice, nicidecum ca o consecinţă a unor probleme de sănătate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo