Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan s-a retras de la British Open din motive medicale! Cine îi va lua locul

Dani Morar

Actualizat 23/09/2023 la 17:43 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a decis să se retragă de la British Open, competiție care debutează luni, 25 septembrie, din cauza unor probleme medicale. Englezul nu va juca astfel la primul turneu după Shanghai Masters, acolo unde a cucerit al patrulea trofeu consecutiv.

Ronnie O'Sullivan, zis lunetistul! Lovitură de distanță fabuloasă, în finala de la Shanghai

Ronnie O'Sullivan s-a retras de la British Open, anunțând că nu va participa la turneu din cauza unor probleme medicale. El trebuia să se înfrunte cu Jimmy Robertson , dar a fost înlocuit de un jucător de 27 de ani.
Steven Hallworth va fi cel care va lua locul "Rachetei" și va evolua luni în primul meci de la British Open. Decizia lui Ronnie vine la nici o săptămână de la finala de la Shanghai Masters, câștigată pentru a 4-a oară consecutiv.
Septuplul campion mondial are 14 apariții la British Open de-a lungul carierei, turneu la care, însă, s-a impus o singură dată. O'Sullivan a câștigat ediția din 1994, în ciuda faptului că a ajuns în ultimul act de 3 ori.
Ronnie nu își va face și a 15-a apariție aici, cel mai probabil din cauza problemelor la cot pe care le-a avut pe parcursul Shanghai Masters. Acesta a câștigat finala cu Luca Brecel cu scorul de 11-9, într-un meci controlat de la început.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan a șocat după Shanghai Masters

"Racheta" a ajuns la 18 victorii consecutive la turneul din China, dovedindu-şi o dată în plus geniul fantastic. Dar, dincolo de evoluţiile fabuloase de la masa de joc, englezul de 47 de ani a fost întotdeauna extrem de mediatizat pentru declaraţiile sale care stârnesc rumoare. Aşa s-a întâmplat şi duminică, în momentul în care a anunţat că va dona trofeul pentru că...se pregăteşte să treacă în nefiinţă.
"Voi dona trofeul pentru un prieten care îşi deschide un club de snooker aici. Nu mă interesează trofeele, mereu le dau. I-am oferit unul unui copil din public într-unul din anii trecuţi, pe altele le-am vândut.
Mă pregătesc de moarte şi nu vreau să rămân cu nimic legat de snooker. Vestele pe care le-am purtat, tacurile pe care le-am folosit, pe toate le-am dat", a spus Ronnie O'Sullivan, după victoria în faţa lui Brecel.
Trebuie spus că englezul de 47 de ani nu are vreo problemă medicală, dimpotrivă: starea sănătăţii sale e perfectă, excepţie durerile la cot care l-au sâcâit pe parcursul finalei. Altfel, Ronnie e unul dintre cei mai atenţi şi echilibraţi sportivi, practicând jogging de 4-5 ori pe săptămână şi având o alimentaţie atent monitorizată. Ca atare, declaraţiile de mai sus trebuie citite într-o cheie a personalităţii sale excentrice, nicidecum ca o consecinţă a unor probleme de sănătate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo