Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la British Open! Judd Trump, învins de nr.113 mondial, după un final dramatic

Nicu Savin

Publicat 26/09/2023 la 18:03 GMT+3

Meciurile de pe tabloul principal de la British Open au început astăzi și s-a consemnat și o primă mare surpriză. Judd Trump, al 4-lea jucător al lumii, a pierdut dramatic, scor 3-4, în fața lui Hammad Miah, un jucător care se află pe locul 113 mondial.

Hammad Miah, break superb în meciul cu Judd Trump de la British Open

Prima zi de concurs de la British Open (turneul a început ieri, cu ultimele meciuri din calificări) a adus în prim plan una dintre cele mai mari surprize din startul sezonului. Judd Trump, al 4-lea jucător al lumii, a suferit unul dintre cele mai neașteptate eșecuri din carieră, fiind învins de Hammad Miah, clasat pe locul 113 în ierarhia mondială.
Trump a condus cu 2-1 și 3-2, dar nu a reușit să închidă partida la timp și a cedat în final cu 3-4. Jocul decisiv a fost unul dramatic. Trump a avut mai multe șanse de a tranșa lucrurile în favoarea sa, dar le-a irosit pe rând.

Judd Trump, învins în primul tur la British Open

Miah a avut prima șansă să câștige când pe masă mai erau doar două bile, dar după ce a trimis bila roz în buzunar nu a rămas bine la bila neagră și Trump a mai avut o șansă. Acesta a greșit o lovitură de siguranță și Miah l-a taxat imediat, obținând una dintre cele mai importante victorii ale carierei. În vârstă de 30 de ani, Miah a oscilat în ultimii 10 ani între statutul de profesionist, dobândit prima dată în 2013, și cel de amator. Cel mai bun rezultat al carierei sale este o prezență în 16-imi la un turneu de puncte, chiar la British Open, anul trecut.
Înfrângerea de azi vine să întărească faptul că Judd Trump nu traversează o perioadă deloc bună în carieră. În finalul sezonului trecut, englezul a fost învins în primul tur la Campionatul Mondial, iar în acest debut de stagiune a reușit un singur rezultat notabil: finala jucată la Mastersul European, pierdută în fața lui Barry Hawkins (6-9). Acum două săptămâni, Trump a fost surclasat de Mark Selby în sferturile de finală ale Mastersului de la Shanghai (1-6).
Alte rezultatel finale din turul 1 de la British Open
  • Ma Hailong - Mohammed Ibrahim 4-0
  • Alister Carter - Xu Si 4-0
  • Oliver Lines - Thepchaiya Un-Nooh 4-1
  • Sijun Yuan - Ben Mertens 4-0
  • Hossein Vafaei - Oliver Brown 4-2
  • David Gilbert - Lyu Haotian 4-3
British Open este un turneu readus în circuitul mondial în 2021, după ce competiția nu s-a mai desfășurat din 2004. Galezii Mark Williams și Ryan Day sunt campionii ultimelor două ediții.
British Open este în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo