Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brecel nu știe cum a câștigat finala cu Selby: "Am fost terminat". Ce s-ar fi întâmplat dacă pierdea

Cristian Mihală

Actualizat 02/05/2023 la 08:05 GMT+3

Luca Brecel a câștigat titlul mondial, după ce l-a învins cu 18-15 pe Mark Selby, în finală. După terminarea ultimului act, belgianul a recunoscut că a simțit o presiune uriașă în ultimele jocuri și a dezvăluit că nu se aștepta să mai învingă, după revenirea senzațională a cvadruplului campion mondial.

Așa a câștigat Luca Brecel primul titlu mondial! Belgianul, descătușat când victoria a fost clară

Luca Brecel a devenit primul om din Europa continentală care se impune la Crucible, fiind totodată al 4-lea non-britanic campion mondial, după Cliff Thorburn, Ken Doherty și Neil Robertson.
"Belgian Bullet" a condus cu 16-10 în ultima sesiune a finalei și totul părea încheiat, dar Selby a avut puterea să revină, exact cum o făcea Brecel contra lui Ronnie O'Sullivan și Si Jianhui. Prestația englezului din ultima parte a finalei l-a destabilizat total pe Brecel, care cu greu a putut să își păstreze luciditatea. Cu toate acestea, el a găsit puterea să treacă linia de sosire și să scrie istorie la Campionatul Mondial de snooker.
"E ireal. Când s-a apropiat de la 16-10 la 16-15, simțeam că mă zbat în van. Nu mai credeam cu adevărat în victorie, vă spun sincer, eram absolut terminat. Știam că am nevoie de câteva șanse, că trebuie să mă adun și să mă liniștesc. În ultimul frame am fost stăpân pe mine, am fost în control. Am avut capacitatea să rămân concentrat, am încercat să găsesc cel mai bun unghi pentru fiecare lovitură. A fost o eliberare incredibilă să pot trece linia de sosire", a spus Brecel pentru Eurosport.
Întrebat la ce s-a gândit în momentul în care a reușit bila de meci, pentru ca apoi să își securizeze succesul prin introducerea altor bile, Brecel a spus: "Multe lucruri mi-au trecut prin minte. Toate acele povești pe care le-am auzit despre mine de-a lungul timpului, cum că nu sunt suficient de bun".
Mark Selby are cel mai bun joc de siguranță din circuit, dar e capabil și să construiască breakuri consistente, care să îl țină pe adversar în fotoliu. În cele 5 frameuri pe care le-a câștigat la rând pe finalul disputei, englezul a reușit peste 300 de puncte fără răspuns din partea lui Brecel, lucru care l-a consumat pe belgian.
"Mark e cel mai rău oponent pe care îl poți avea într-o finală. E un luptător incredibil, nu te lasă să respiri, vine după tine independent de scor. Nu știu cum am reușit să câștig acest meci", a mai punctat noul campion mondial.
Dacă aș fi pierdut această finală, m-aș fi simțit foarte rău pentru o perioadă lungă. În general nu las înfrângerile să mă afecteze, dar acum miza și presiunea au fost mult prea mari | Luca Brecel.

Mark Selby, discurs superb la adresa lui Luca Brecel

Mark Selby visa să devină pentru a cincea oară campion mondial, dar în prima și în special a treia sesiune din finală a fost de nerecunoscut, pierzând prea mult teren pentru a mai reveni în meci.
Chiar dacă mai mult ca sigur dezamăgirea a fost mare, "Bufonul din Leicester" a avut un discurs de mare campion, felicitându-și adversarul pentru succesul uimitor.
"Înainte de toate, felicitări lui Luca. E un mare talent, un băiat fantastic, cu o familie superbă și îi urez toate cele bune și să se bucure de această performanță. O meriți, prietene, ai jucat fantastic", a spus englezul.
Selby rămâne cu performanța de a deveni primul om din istorie care reușește un break maxim în finala Campionatului Mondial. El este al 10-lea om din toate timpurile care face un 147 la Crucible, după Kyren Wilson, Neil Robertson, John Higgins, Stephen Hendry, Ali Carter, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Jimmy White și Cliff Thorburn.
Englezul a jucat a 6-a sa finală de Mondial, impunându-se în 4 dintre ele. În ceea ce îl privește pe Brecel, acesta e primul om din Europa continentală care devine campion mondial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo