Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luca Brecel a prins aripi după victoria cu Selby, din finala Campionatului Mondial! Previziune curajoasă a belgianului

Dani Morar

Actualizat 02/05/2023 la 09:44 GMT+3

Luca Brecel a devenit primul jucător de snooker din Europa Continentală care câștigă Campionatul Mondial de snooker, victoria sa putând să fie un adevărat deschizător de drumuri pentru cei mai tineri. Belgianul crede că acest sport va exploda și în afara Regatului Unit și a făcut o previziune extrem de curajoasă.

Snooker WCH Sheffield - Final : Trophy Brecel

Credit imagine: Eurosport

Luca Brecel a devenit doar al patrulea non-britanic care câștigă Campionatul Mondial de snooker. Belgianul a trecut de Mark Selby cu 18-15, după o finală memorabilă, în care englezul a făcut o a treia sesiune mult sub așteptări.
Rezultatul poate însemna un moment de tranziție în snooker-ul mondial, Brecel fiind primul jucător din Europa Continentală care ridică trofeul la Crucible. Doar 4 jucători din această zonă a lumii se află în top 100, astfel că victoria devine cu atât mai dulce. Campionul mondial a acordat un interviu celor de la BBC, în care a dezvăluit cum vor arăta următoarele zile din viața sa, dar a făcut și unele previuziuni curajoase.
"Am fost atât de emoționat deoarece voiam să reușesc acest lucru pentru Belgia și pentru Europa. O să explodeze (n.r. snooker-ul în Europa). Se va întâmpla, abia aștept să văd ce va aduce această victorie lumii.
Cine credea că acest moment va veni chiar acum. Am doar 28 de ani și și mai am atât de mult timp în carieră. Este ireal și știu că în următoarele săptămâni se va simți ca un vis.
Nu știu ce se va întâmpla după ce voi ajunge acasă. Probabil că voi apărea pe la o mulțime de emisiuni și voi oferi multe interviuri. Vor fi niște săptămâni nebune", a declarat Luca Brecel, pentru BBC.
Citește și:

Victoria lui Luca Brecel în finala Campionatului Mondial de snooker, moment de cotitură pentru sportul belgian

Jurnalistul belgian Marnik Geukens crede că triumful lui Brecel poate însemna un adevărat moment de cotitură pentru sportul din această țară. Fanii s-au strâns în baruri pentru a sărbători victoria în fața lui Selby, atmosferă care este comparată cu cea de la meciurile naționalei de fotbal.
"În Belgia, victoria asta ar putea da un mare impuls sportului. Partea și mai bună este că avem talente care vin din spate, precum Julien Leclercq sau Ben Mertens.
Este excepțional faptul că avem trei jucători profesioniști de standarde înalte, dar marea problemă este infrastructura. Multe cluburi de snooker se închid din cauza lipsei fondurilor.
Trebui să gândim o schimbare pe termen lung și trebuie să profităm de acest moment. Luca nu este popular din cauza naționalității sale, ci datorită stilului său dezinvolt. Atunci când privești un meci de-al lui nu te poți gândi că snooker-ul este plictisitor. Oamenii l-au urmărit la TV prin baruri, la fel cum se întâmplă atunci când joacă naționala Belgiei", a declarat Marnik Geukens.
Luca Brecel a devenit cel mai tânăr jucător care a debutat la Campionatul Mondial de snooker. El avea doar 17 ani în 2012, când a încercat să treacă de runda calificărilor, dar fără succes. Titlul de la Crucible reprezintă doar al 4-lea trofeu major din carieră, dar stilul său unic bazat pe atac a devenit deja un punct de reper pentru cei tineri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo