Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, mesaj scurt și cuprinzător pentru Luca Brecel! Ce i-a transmis "Racheta" noului campion mondial

Dani Morar

Actualizat 02/05/2023 la 12:52 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a fost eliminat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de snooker chiar de către Luca Brecel, cel care avea să ridice trofeul. "Racheta" a fost plin de fair-play după victoria belgianului la Crucible și i-a transmis un mesaj scurt, care cuprinde felicitările sale.

Luca Brecel and Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Getty Images

Luca Brecel a scris istorie la Campionatul Mondial de snooker, acolo unde a devenit primul jucător din Europa Continentală care cucerește marele trofeu. Belgianul l-a învins pe Mark Selby cu 18-15, la capătul unei finale superbe, decisă luni seara.
Ronnie O'Sullivan, cel de care Brecel a trecut în sferturi, i-a transmis un mesaj de suflet campionului, cuprinzând în doar câteva cuvinte ceea ce a vrut să transmită. "Luca, felicitări! O performanță extraordinară pe care o meriți din plin. Să te bucuri, prietene", a fost mesajul postat de septuplul campion mondial.
În 2017, Brecel a devenit primul jucător din Europa continentală care a câștigat un turneu de clasament, când l-a învins pe Shaun Murphy în finala Campionatului Chinei. În 2021 ajuns în prima sa finală a unui turneu din cadrul Triplei Coroane, la UK Championship, dar a pierdut cu 5–10 în fața lui Zhao Xintong.
Belgianul și-a revendicat al doilea titlu la turneele de clasament o săptămână mai târziu, învingându-l pe John Higgins cu 9–5 în finala de la Scottish Open. În 2022 a câștigat și Championship League și a ajuns în finală la English Open, pierzând în fața lui Mark Selby, scor 6-9.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan i-a oferit sfaturi prețioase lui Luca Brecel, înainte de finala cu Selby

Înaintea partidei, Ronnie O'Sullivan a vorbit despre provocarea care îl așteaptă pe Brecel, care era la prima sa finală de Campionat Mondial.
"Racheta" consideră că pentru belgian duelul cu Selby de la Crucible a fost "testul suprem", dar că Brecel îl poate învinge, explicând și ce trebuie să facă pentru a cuceri titlul mondial.
"Cu adevărat e testul suprem, două zile, patru sesiuni, finala Campionatului Mondial. Selby a dovedit ce poate. O să fie distractiv. Ultima dată când s-au întâlnit, cred că Selby i-a dat cu adevărat o lecție bună (n.r. finala Scottish Open 2022, când Selby s-a impus cu 9-6), dar cred că Luca ar fi învățat din asta și va încerca să nu mai pățească la fel.
Luca trebuie să încerce să nu-i permită lui Selby să-l țină sub control. Trebuie să încerce doar să-și impună propriul joc. Aceasta este cea mai bună șansă a lui de a câștiga.
Nu spun că nu se poate impune dacă este un meci strâns, dar cea mai bună șansă a lui de a câștiga este să intre printre bile, să marcheze break-uri mari, să pună multă presiune pe Selby.
Orice se poate întâmpla, snooker-ul este foarte volubil. Mark s-ar putea trezi, ar putea avea dureri de cap, ar putea să nu se simtă grozav în prima zi... Orice se poate întâmpla", a declarat Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo