Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a scris soarta finalei Selby - Brecel? "E posibil asta să fi fost bila care a stabilit campionul mondial"

Cristian Mihală

Actualizat 01/05/2023 la 12:07 GMT+3

Jimmy White și Alan McManus îl consideră pe Mark Selby mare favorit la titlul mondial din 2023, chiar dacă englezul de 40 de ani este condus după două sesiuni cu 9-8 de Luca Brecel, în finala de la Crucible. O eroare comisă de belgian în jocul 17 ar putea să aibă o importanță decisivă în stabilirea învingătorului.

Jimmy White și Alan McManus au analizat primele două sesiuni ale finalei Mondialului de snooker

Credit imagine: Eurosport

Mark Selby este la două sesiuni distanță de al 5-lea titlu mondial din carieră. Deși Brecel a continuat pe aceeași linie ca în finalul semifinalei cu Si Jiahui, reușind în multe momente lovituri spectaculoase, de joc demonstrativ, "Bufonul din Leicester" a echilibrat mult pe final de sesiune a doua disputa.
În acest moment, belgianul mai are un singur joc avans - 9-8 -, astfel că cvadruplul campion mondial e mare favorit să se impună. Selby a arătat că își stăpânește și își controlează perfect emoțiile, reușind primul 147 din istoria finalelor de Mondial, pentru ca apoi să confirme prestația uimitoare cu un nou frame, care l-a adus la un singur joc distanță de adversar. Ultimul frame din sesiunea de duminică seară poate cântări decisiv în economia câștigării titlului mondial, e convins Jimmy White, expert Eurosport.
"Ultimul joc al sesiunii a doua a fost de o importanță capitală. Dacă Luca Brecel ar fi făcut un 147, fiți siguri că Selby s-ar fi agățat cu toată puterea sa de ultimul joc al sesiunii. Dar Brecel nu a făcut-o, iar acum Selby nu doar că a reușit breakul maxim, dar l-a confirmat cu un nou frame. E 9-8 pentru Brecel, iar pentru mine Mark a devenit marele favorit al finalei. Brecel a fost magic timp de două săptămâni, dar în ultima sesiune a scăpat puțin lucrurile de sub control. E adevărat, nu mulți jucători puteau să îi facă față lui Mark la cum a jucat duminică seară", a explicat Jimmy White pentru Eurosport.
picture

Lovitura care îl poate costa scump pe Brecel. Ce a făcut în finala Mondialului

Șansă uriașă pentru Selby! "O bilă cât un titlu mondial"

În jocul 17, Brecel a fost mare favorit să ducă scorul la 10-7. Conducând cu 48-1 pe tabela de scor, belgianul a încercat un snooker în spatele bilei verzi. A ratat complet lovitura, oferindu-i pe tavă jocul lui Selby.
"E posibil ca asta să fi fost bila care a stabilit campionul mondial", a explicat Jimmy White.
Și Alan McManus a vorbit despre tentativa nereușită a belgianului de a face snooker în spatele bilei verzi, scoțianul văzând la rândul său această eroare ca un posibil moment de cumpănă în desfășurarea meciului.
"Da, Luca a încercat un snooker acolo, este un capitol la care el nu excelează. A fost primul moment în care am putut observa că Luca Brecel nu se mai bucură de finală și de snooker în general. Și din punctul meu de vedere este un moment cheie.
Selby joacă exceoțional, se mulează perfect pe adversar, pe situația de joc, vine întotdeauna cu cea mai bună soluție. De aceea e atât de greu de învins", a spus scoțianul McManus.
Ultimele două sesiuni din partida Mark Selby - Luca Brecel vor avea loc astăzi, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo