Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dialogul dintre O'Sullivan și arbitru, în cel mai controversat moment de la Mondial! Ronnie, lăudat de Robertson

Nicu Savin

Actualizat 01/05/2024 la 22:43 GMT+3

Ronnie O'Sullivan și Stuart Bingham se află la egalitate, scor 8-8, după primele două sesiuni din sfertul de finală ale Campionatului Mondial. În jocul al 12-lea Ronnie a fost protagonistul unui moment tensionat, având o discuție în contradictoriu cu Desislava Bozhilova pe seama repoziționării bilei negre.

Ronnie O'Sullivan, protagonist într-un moment tensionat! S-a contrazis minute în șir cu arbitrul

Ronnie O'Sullivan trăiește periculos în duelul său cu Stuart Bingham din sferturile de finală ale Campionatului Mondial de snooker. După primele două sesiuni, cei doi se află la egalitate, scor 8-8, astfel că orice e posibil în continuare.
În jocul al 12-lea, la scorul de 6-5 pentru Ronnie, a avut loc unul dintre cele mai controversate momente de la această ediție de Mondial. Septuplul campion mondial a trimis bila neagră în buzunar și spera să blocheze punctul acesteia cu bila albă, astfel încât să poată continua break-ul.
Desislava Bozhilova, arbitrul partidei, a încercat să repoziționeze bila neagră la locul ei, dar aceasta se mișca ușor. Ronnie a semnalat acest lucru, dar arbitrul din Bulgaria a încercat de mai multe ori și până la urmă a așezat bila neagră pe punct, fără să se mai miște. De notat că bila neagră este cel mai des repoziționată pe masă, iar în punctul respectiv se formează o insignifiantă gaură, care de această dată a provocat probleme.

Ronnie O'Sullivan, lăudat de Neil Robertson pentru cum s-a comportat în cel mai controversat moment de la Campionatul Mondial

În cele din urmă, arbitrul a luat bila neagră în mână și a așezat-o la loc încă o dată, iar O'Sullivan a acceptat să joace din poziția stabilită. Aparent, decizia era în favoarea lui Ronnie. Majoritatea experților consideră că acesta vedea unghiul de buzunar la bila roșie, dar a refuzat să atace, considerând că dacă bila neagră era fix pe punctul ei, nu ar mai fi putut ataca.
Situația a fost una extrem de delicată pentru Bozhilova, pentru că era vorba de milimetri. Ronnie nu a fost deloc vehement când și-a susținut opinia, iar gestul său de a juca apoi o lovitură de siguranță a fost lăudat la scenă deschisă în lumea snookerului.
Neil Robertson, marele absent al Campionatului Mondial, este analist BBC și a catalogat comportamentul lui Ronnie drept "unul dintre cele mai mari gesturi de fair-play din tot sportul mondial" pe care le-a văzut vreodată.
Iată dialogul dintre Ronnie O'Sullivan și Desislava Bozhilova:
Desislava Bozhilova: "Și eu văd că se mișcă (n.r. bila neagră), așa că voi face tot posibilul... de data asta nu s-a mai mișcat!"
Ronnie O'Sullivan: "Nu e așa, știu asta!"
Desislava Bozhilova: "Spun că ai perfectă dreptate să ceri ca bila să fie repoziționată, am putut să văd și cum s-a mișcat. Dar a rămas pe punct de data asta!"
Ronnie O'Sullivan: "Nu sunt convins, să fiu sincer!"
Desislava Bozhilova: "Stuart, vrei să arunci o privire? Eu spun că acum este pe punct!"
Stuart Bingham: "Voi avea încredere în Ronnie, orice ar spune!"
Ronnie O'Sullivan: "Nu pot accepta asta! Poți să mai faci o singură încercare?"
Desislava Bozhilova: "OK, dar aceasta e ultima dată... e la locul ei!"
Ronnie O'Sullivan: "Merge!", după care "Racheta" a continuat frame-ul cu o lovitură de siguranță.
Ulterior acelui frame, câștigat de Bingham în cele din urmă, Ronnie s-a distanțat la 8-6, dar nu a reușit să încheie sesiunea în avantaj. Bingham a câștigat două frame-uri la rând, astfel că sesiunea deicisivă va începe de la scorul de 8-8, la ora 21:00, și va fi LIVE pe Eurosport 1 și aplicația Eurosport.
picture

Ronnie O'Sullivan a ratat șansa de a se desprinde de Bingham! E egalitate după două sesiuni

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo