Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Șoc în sferturile de la Crucible

Dani Morar

Actualizat 01/05/2024 la 23:36 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker de Stuart Bingham, un jucător ce nu se anunța ca favorit la marele trofeu. Racheta a ratat pe bandă rulantă în sesiunea decisivă, ratând ocazia de a-și trece în palmares Tripla Coroană în acest sezon.

Ronnie O'Sullivan, start furtunos în sesiunea decisivă cu Bingham! Break de peste 100 de puncte

Ronnie O'Sullivan e OUT de la Campionatul Mondial de snooker, după ce a pierdut cu 13-10 în fața lui Stuart Bingham.
Partida a început cu Bingham în avantaj, care și-a adjudecat repede primele două frame-uri. Ronnie a revenit spectaculos și chiar a condus cu 4-3 înainte de finalul primei sesiuni, dar a fost egalat la 4.
În sesiunea a doua, Ronnie a condus în permanență, dar adversarul său nu i-a permis să se distanțeze în niciun moment la mai mult de două frame-uri. Stuart a egalat la 8, astfel că s-a intrat la egalitate în sesiunea decisivă a meciului.
Aici, O'Sullivan a început furtunos și a realizat un break de peste 100 de puncte pentru a prelua avantajul, 9-8. S-a ajuns la 10-10 și Bingham chiar a preluat apoi conducerea, profitând de greșelile oponentului.
În jocul 23, la scorul de 12-10, Bingham a avut șansa de a închide meciul, după ce conducea cu 52-0, dar a ratat inexplicabil o bilă roz la buzunarul de mijloc, permițându-i rivalului să revină la masă. Ronnie a curățat bilele roșii de pe masă, dar a ratat bila galbenă. Bingham a revenit și a închis partida cu 13-10.
Ronnie nu a mai câștigat apoi niciun joc și a cedat cu 13-10, fiind astfel eliminat de la Campionatul Mondial de snooker și ratând ocazia de a-și trece în palmares Tripla Coroană și rămânând doar cu UK Championship și Mastersul cucerite în acest sezon.
18-5 a devenit scorul întâlnirilor directe în favoarea lui Ronnie. În semifinale, Bingham va da peste Jak Jones, iar David Gilbert va juca împotriva lui Kyren Wilson.

Ronnie O'Sullivan – Stuart Bingham, moment controversat la Campionatul Mondial de snooker

În jocul al 12-lea, la scorul de 6-5 pentru Ronnie, a avut loc unul dintre cele mai controversate momente de la această ediție de Mondial. Septuplul campion mondial a trimis bila neagră în buzunar și spera să blocheze punctul acesteia cu bila albă, astfel încât să poată continua break-ul.
Desislava Bozhilova, arbitrul partidei, a încercat să repoziționeze bila neagră la locul ei, dar aceasta se mișca ușor. Ronnie a semnalat acest lucru, dar arbitrul din Bulgaria a încercat de mai multe ori și până la urmă a așezat bila neagră pe punct, fără să se mai miște. De notat că bila neagră este cel mai des repoziționată pe masă, iar în punctul respectiv se formează o insignifiantă gaură, care de această dată a provocat probleme.
În cele din urmă, arbitrul a luat bila neagră în mână și a așezat-o la loc încă o dată, iar O'Sullivan a acceptat să joace din poziția stabilită. Aparent, decizia era în favoarea lui Ronnie. Majoritatea experților consideră că acesta vedea unghiul de buzunar la bila roșie, dar a refuzat să atace, considerând că dacă bila neagră era fix pe punctul ei, nu ar mai fi putut ataca.
Situația a fost una extrem de delicată pentru Bozhilova, pentru că era vorba de milimetri. Ronnie nu a fost deloc vehement când și-a susținut opinia, iar gestul său de a juca apoi o lovitură de siguranță a fost lăudat la scenă deschisă în lumea snookerului.
Neil Robertson, marele absent al Campionatului Mondial, este analist BBC și a catalogat comportamentul lui Ronnie drept "unul dintre cele mai mari gesturi de fair-play din tot sportul mondial" pe care le-a văzut vreodată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo