Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan pierde locul 1 mondial, după eliminarea de la Cruciblel! Un jucător out în optimi e noul lider

Dani Morar

Actualizat 02/05/2024 la 09:11 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a fost învins surprinzător în sferturile Campionatului Mondial de snooker, scor 13-10, de Stuart Bingham. Acest rezultat, alături de eliminarea lui Judd Trump în aceeași fază a competiției ne aduc un nou lider mondial după actualizarea clasamentului mondial.

Ronnie O'Sullivan, start furtunos în sesiunea decisivă cu Bingham! Break de peste 100 de puncte

Ronnie O'Sullivan a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker, cedând cu 13-10 în fața lui Stuart Bingham. În ciuda înfrângerii, septuplul campion mondial a avut un anunț uriaș pentru fanii săi, schimbându-și radical discursul de când recunoștea că se gândește la retragere și dezvăluind cât de mult se bucură acum de acest sport.
Judd Trump a cedat și el în aceeași fază a competiției, scor 13-9 în fața lui Jak Jones. Englezul pornea ca al doilea favorit la trofeu, însă nu a reușit să-și ridice jocul la nivelul statutului său, iar de acest rezultate profită un alt jucător care e out de la Crucible.
Mark Allen devine oficial numărul 1 mondial pentru sezonul viitor pentru prima dată în carieră, chiar dacă nu a reușit să treacă de faza optimilor. Cum e posibil? Ronnie O’Sullivan și Judd Trump aveau de apărat puncte pentru a rămâne în frunte. Ambii erau obligați să câștige competiția, însă cum au fost eliminați în sferturi, acest lucru nu va mai fi posibil. Trebuie menționat faptul că în snooker, ierarhia mondială este calculată în funcție de rezultatele din ultimele două sezoane.
"Unul dintre cele mai mari lucruri pe care le-am obținut în viață. Nu e chiar modul în care doream să ajungă acolo în vârf, dar se acceptă. 6 trofee, o finală și nenumărate semifinale în ultimele două sezoane, iar acesta e premiul meu. Trebuie să rămân constant și să încerc să rămân pe această poziție", a scris Allen pe platforma X (fostul Twitter).
Semifinalele Campionatului Mondial de snooker încep astăzi. David Gilbert și Kyren Wilson se întâlnesc în prima sesiunea, de la ora 15:00, în timp ce Jak Jones și Stuart Bingham se confruntă de la ora 21:00.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan, anunț uriaș după ce a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker

După meci, Ronnie a avut o veste bună pentru fanii săi. Chiar dacă a fost eliminat, el a dezvăluit că acest sezon este unul mult mai bun decât anul trecut, asta deoarece reușește să se bucure de snooker, ceea ce nu a reușit în sezonul precedent. Această veste este una îmbucurătoare pentru fanii săi, care vor să-l vadă câștigând al optulea titlu de campion mondial. Totodată, O'Sullivan a vorbit despre viitorul său și a dezvăluit care sunt planurile sale.
"Am început să lovesc bine și să mă simt bine. Au fost multe victorii în sezonul trecut la care nu m-am bucurat de snooker. A fost un progres bun.
Pur și simplu am pierdut un meci de snooker. Stuart Bingham a jucat foarte bine, merita victoria. Am încercat să mă agăț cât de mult am putut, dar nu a fost să fie.
Trebuie să te adaptezi, iar Stuart s-a adaptat mai bine ca mine la condițiile de joc. A fost jucătorul mai bun la toate capitolele. Am încercat să rămân aproape și să-l oblig să muncească pentru victorie.
(n.r. vei reveni, cu siguranță.) De ce nu? De ce nu 10 campionate? O să plec în China săptămâna viitoare. O să joc împotriva lui Ding Junhui într-o serie de meciuri de tipul Challenge. Am mult snooker de jucat, abia aștept să plec în China. Vedem în ce turnee voi juca de acum încolo.
O să fiu un jucător fericit. (n.r. cât te vor mai vedea fanii din Regatul Unit?) Am contracte să joc în anumite turnee. Am contracte și pentru meciuri demonstrative din China. O să respect toate angajamentele. Dacă am timp pentru alte turnee, bineînțeles că voi participa. Am avut un sezon foarte bun și abia aștept următoarele evenimente", a declarat Ronnie la microfonul Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo