Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luca Bercel, al doilea finalist de la English Open! Îl va întâlni în finală pe Mark Selby

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/12/2022 la 00:09 GMT+2

Luca Bercel va juca în finala English Open. În a doua semifinală a zilei, el l-a învins pe Mark Allen, scor 6-2. În ultimul act, belgianul îl va întâlni pe Mark Selby, cel care l-a învins pe Neil Robertson în prima semifinală.

Mark Selby during his English Open semi-final match against Neil Robertson. (World Snooker Tour)

Credit imagine: Eurosport

UPDATE
Luca Bercel este al doilea finalist de la English Open. Belgianul l-a învins pe Mark Allen în a doua semifinală a zilei, scor 6-2. Bercel a făcut o partidă foarte bună și s-a distanțat la 5-0 foarte rapid. Allen a pus presiune pe belgian spre finalul partidei, venind la 5-2. În cele din urmă, Bercel a câștigat și al șaselea frame și a obținut calificarea în finala de duminică.
În ultimul act, Luca Bercel îl va întâlni pe Mark Selby, cel care l-a învins în prima semifinală pe Neil Robertson.
Articol scris de Dani Morar
Mark Selby a câștigat în semifinalele English Open în fața lui Neil Robertson, după o bătălie a titanilor, așa cum notează presa britanică. Englezul s-a calificat astfel în prima sa finală a unui turneu de puncte din 2021 încoace, iar adversarul din ultimul act va fi decis dintre Luca Bercel și Mark Allen.
Selby nu a început bine partida și era condus cu 3-1 după primele 4 frame-uri ale meciului, dar a ripostat și a câștigat cinci din următoarele șase jocuri. Astfel, Mark Selby a pus capăt unei serii de 7 înfrângeri consecutive în fața australianului, iar acum se pregătește pentru ultimul act.
Imediat după pauză, Robertson a comis o greșeală uriașă, ratând o bilă roșie la buzunarul de mijloc. Selby a profitat din plin și s-a apropiat la un singur frame de câștigarea semifinalei.
Numărul 3 mondial a reușit și două break-uri de peste 100 de puncte, în timp ce Robertson a realizat un break superb de 141 de puncte. Câștigătorul a 4 titluri mondiale a făcut un meci senzațional în fața adversarului său din Australia și a realizat un break de 78 de puncte în frame-ul al șaptelea, atunci când a reușit să preia conducerea.
S-a încheiat 6-4 pentru Mark Selby, care va disputa prima sa finală de puncte din 2022, în timp ce Robertson părăsește competiția în semifinale. Cealaltă semifinală se joacă în această seară, între Bercel și Mark Allen.
Citește și:

Neil Robertson știa că trebuie să fie mai concentrat pe lovituri, dar nu a reușit

După meciul foarte bun din sferturi împotriva lui Mark Williams, australianul a spus că este conștient de ceea ce îl face să cedeze unele meciuri. El a declarat că nu se concentrează suficient de mult pe unele lovituri și că mai are de lucrat la acest aspect.
"A fost un meci mare, așa cum am mai jucat câteva în acest an. Se pare că scot tot ce e mai bun din adversarii mei în fiecare meci. Îmi place să joc așa. E foarte tare, dar devine o problemă dacă toți vor evolua la acest nivel împotriva mea. Știu că trebuie să își ridice nivelul de joc, dar cred că eu cedez prea ușor starturile de partidă.
Gândind la rece, îmi dau seama ce am greșit. Câteodată, atunci când pare că domin jocul, adversarii mei devin mai concentrați, iar eu trebuie să fiu mult mai atent pe lovituri. Nu spun că lovesc atât de prost, trebuie doar să fiu mai atent în debuturile de meci. Cred că atunci când ești condus cu 2, 3 sau 4-0 nu mai simți atât de multă presiune și devii mai relaxat. Cred că asta se întâmplă și la mine", a declarat Robertson pentru Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo