Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Selby - Luca Bercel, în finala de la English Open! Belgianul a trecut cu 6-2 de Mark Allen, în semifinale

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/12/2022 la 14:21 GMT+2

Luca Brecel a trecut cu 6-2 de Mark Allen în semifinalele English Open. Belgianul a condus cu 5-0, dar adversarul său a câștigat două frame-uri, înainte ca jocul să se încheie. În marea finală de azi, Brecel îl va întâlni pe Mark Selby.

Luca Brecel wins English Open semi-final over Mark Allen

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Luca Brecel este cel de-al doilea finalist de la English Open, după ce a trecut cu 6-2 de Mark Allen. Belgianul îl va înfrunta în ultimul act pe Mark Selby, favoritul local, care l-a învins în semifinale pe Neil Robertson, la capătul unui meci extrem de spectaculos. Finala dintre Selby și Brecel va fi astăzi, de la ora 15, pe Eurosport.
Brecel a jucat la un nivel foarte ridicat în penultimul act. Meciul a avut loc sâmbătă seara pe arena Brentwood Centre, iar victoria belgianului pare că a fost foarte facilă. Acest lucru se datorează evoluției scorului, Bercel conducând deja cu 5-0 după primele 5 frame-uri. Allen și-a revenit în acel moment, însă a fost prea târziu și nu a mai izbutit să câștige decât două frame-uri, înainte ca meciul să se încheie, scor 6-2.
Belgianul a reușit break-uri de 61, 55, 50 și 71 în primele 5 frame-uri și scăpase deja spre câștigarea partidei. "Știam că nu este de nebătut. M-am simțit foarte bine azi. Mult mai bine decât ieri. Am fost mai concentrat și sunt fericit că am câștiagt. De fiecare dată când joc sub presiune simt că o să dau tot ce e mai bun. Nu mă prăbușesc, sunt chiar bun când simt presiune.
Ador finalele. În semifinale simt cea mai mare presiune. Până atunci nu am nicio emoție, dar când ajung aici știu că mai e doar un pas. Semifinalele sunt cele mai tari, îți dorești să ajungi în finală. Ultimul act va fi de tipul cel mai bun din 17, așa că ai destul timp să-ți calibrezi jocul, mai ales contra lui Mark. Abia aștept", a spus Brecel după ce s-a calificat în finală, pentru Eurosport.
Primul frame este cel care se pare că a făcut diferența, cei doi luptându-se în lovituri de siguranță pentru aproape jumătate de oră. Allen a cedat primul, iar momentul a părut că l-a doborât psihic, revenindu-și abia spre finalul partidei.
Citește și:

Neil Robertson nu își explică înfrângerea cu Mark Selby din semifinalele English Open

Mark Selby a câștigat în semifinalele English Open în fața lui Neil Robertson, după o bătălie a titanilor, așa cum notează presa britanică. Englezul s-a calificat astfel în prima sa finală a unui turneu de puncte din 2021 încoace, iar adversarul din ultimul act va fi decis dintre Luca Bercel și Mark Allen.
Selby nu a început bine partida și era condus cu 3-1 după primele 4 frame-uri ale meciului, dar a ripostat și a câștigat cinci din următoarele șase jocuri. Astfel, Mark Selby a pus capăt unei serii de 7 înfrângeri consecutive în fața australianului, iar acum se pregătește pentru ultimul act.
"Niciodată nu am jucat atât de bine. Se poate vedea cât de bine am jucat loviturile de buzunar. De fiecare dată am câștigat frame-ul dintr-o singură vizită la masă. Toți joacă atât de bine împotriva mea și o să iau acest lucru ca pe un compliment.
Mă bucur de snooker și cred că am jucat foarte bine. Chiar și loviturile de siguranță au funcționat foarte bine azi. Nu i-am dat nicio șansă după loviturile de siguranță. Sunt mulțumit cum am jucat, dar acum abia aștept pauza de Crăciun, după care voi reveni în turneele Masters", a spus Neil Robertson după înfrângerea cu Selby.
Finala dintre Mark Selby și Luca Bercel va putea fi urmărită în direct pe Eurosport, iar toate informațiile legate de acest ultim act vor fi pe site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo