Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shaun Murphy propune excluderea pe viață a jucătorilor găsiți vinovați de aranjarea meciurilor

Nicu Savin

Publicat 15/12/2022 la 13:35 GMT+2

Shaun Murphy a vorbit deschis despre suspendările temporare a mai multor jucători chinezi, acuzați că ar fi fost implicați în aranjarea unor meciuri pentru pariuri. Campionul mondial din 2005 consideră că jucătorii găsiți vinovații pentru astfel de delicte ar trebui interziși pe viață în snooker.

'I hope we never see them again' - Murphy wants life bans for guilty match-fixers

Credit imagine: Eurosport

Lumea snookerului este zguduită în această perioadă de excluderea temporară din competiții a 7 jucători chinezi, acuzați că ar fi fost implicați în aranajarea unor partide pentru pariuri sportive. Liang Wengbo a fost suspendat încă din octombrie, iar Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning și Chang Bingyu i-au urmat săptămâna trecută.
În această săptămână, Yan Bingtao a fost și el suspendat, chiar în ziua în care ar fi trebuit să debuteze la English Open. World Snooker a menționat că toți cei implicați au dreptul să conteste deciziile și implicit să se apere, astfel că va urma o perioadă încărcată în snookerul mondial din acest punct de vedere.

Shaun Murphy cere sancțiuni radicale pentru jucătorii dovediți că au participat la meciuri aranjate

Majoritatea jucătorilor de top au refuzat să comenteze subiectul, preferând să aștepte probabil un verdict final. Nu a fost cazul lui Shaun Murphy, care a fost foarte tranșant și a sugerat suspendarea pe viață a jucătorilor care se pretează la aranjarea partidelor. Campionul mondial din 2005 a subliniat că cei 7 chinezi sunt deocamdată nevinovați și trebuie să aibă dreptul la apărare, dar dacă acuzațiile se dovedesc, atunci conducătorii snookerului ar trebui să ia decizii radicale pentru a opri acest fenomen.
"Sunt zile foarte negre pentru oricine este implicat în acest sport. Suntem cu toții foarte dezamăgiți de știrile care au apărut. Este foarte important să subliniem faptul că acești șapte jucători sunt nevinovați până la proba contrarie. Trebuie să li se acorde tot dreptul la un proces echitabil, să dezvăluie partea lor a poveștii.
Dar da, am fost extrem de sincer în părerile mele. Nu vrei mereu să spui lucrurilor pe nume în lumea asta în care trăim.Dar cred că oricine este vinovat de aranjare de meciuri, existența sa în lumea snookerului ar trebui să se încheie.Și dacă vreunul dintre acești jucători este găsit vinovat, sper să nu-l mai vedem niciodată.
Dacă cineva a fost constrâns, hărțuit și amenințat să facă aceste lucruri, este groaznic și trebuie rezolvată această problemă. Este o chestie criminală, care trebuie rezolvată în instanțe. Încercăm doar să jucăm snooker și să avem grijă de integritatea sportului.Asta trebuie să primeze. Dacă cineva pretinde că a fost constrâns, cum va dovedi asta? Ideea mea este că acest lucru le oferă o mică scăpare dacă vor să trișeze, o oportunitate pentru a exploata jocul, pentru a ne exploata pe noi, pentru a vă exploata pe voi, mass-media, care încercați să promovați sportul în întreaga lume, pe toți oamenii care încearcă să reprezinte acest sport în mod corespunzător.Trebuie să subliniez că acești jucători reprezintă o minoritate.
Scenariul meu ideal este ca acești tipi să iasă din asta cu o reputație curată, au șansa de a-și curăța numele și a-și demonstra nevinovăția și că totul a fost o mare greșeală.Acesta este scenariul visului meu absolut. Nimeni nu vrea să treacă prin ceea ce trecem noi.", a spus Murphy pentru
Până la un verdict final în cazul jucătorilor suspendați snookerul merge înainte. Astăzi au loc ultimele partide din 16-imi și cele din optimile de finală al Englesh Open, iar toate meciurile sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo