Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, decizie foarte riscantă înainte de English Open: "În mod clar nu e ideal"

Nicu Savin

Actualizat 29/09/2023 la 19:10 GMT+3

Ronnie O'Sullivan nu a participa în această săptămână la British Open, din cauza unor probleme medicale. Englezul va lua startul la British Open începând de luni, dar va ajunge foarte obosit, deoarece va ateriza la Londra cu doar câteva ore înainte de primul meci. Motivul: "Racheta" va juca un meci demonstrativ în Hong Kong în acest week-end.

Ronnie O'Sullivan, zis lunetistul! Lovitură de distanță fabuloasă, în finala de la Shanghai

Ronnie O'Sullivan și-a amânat startul de sezon, dar în momentul în care a participat la primul turneu a făcut show. Septuplul campion mondial a câștigat Mastersul de la Shanghai în urmă cu două săptămâni, după o finală pasionantă cu Luca Brecel (11-9), dar apoi și-a anunțat retragerea de la British Open, competiție care are loc în această săptămână.
"Racheta" a invocat probleme medicale la cot și conform Express.uk s-a tratat la o clinică din Spania. Nu este vorba despre nimic serios, deoarece Ronnie va participa săptămâna viitoare la English Open. Organizatorii au anunțat deja programul, iar acesta nu-l avantajează deloc pe englez.

Ronnie O'Sullivan va ajunge extrem de obosit la primul meci de la English Open

O'Sullivan este programat să joace în primul tur luni, de la ora 13:00 (15:00 ora României), împotriva lui Andrew Pagett. Ronnie va fi extrem de obosit la ora meciului, pentru că va călători mii de kilometri în următoarele zile. Mai exact, acesta va zbura în acest week-end în China, unde va juca un meci demonstrativ, la Macao, împotriva prietenului său, Jimmy White. Ulterior va lua un avion spre Londra și va ateriza luni dimineața, cu doar câteva ore înainte de primul său meci de la English Open, turneu care se va desfășura la Brentwood, oraș situat la 30 de kilometri de Londra.
"Mă întorc luni dimineața, după ce voi zbura din Hong Kong la Londra. Aterizez la Heatrow în jurul orei 7 dimineața. Și apoi urmează să joc un meci la 13:00, în Brentwood.Ascultă, voi veni și voi încerca și voi vedea cum mă descurc, deși în mod clar că nu este ideal.", a spus Ronnie O'Sullivan pentru sursa citată.
Decizia lui Ronni este cât se poate de riscantă, deoarece o anulare a zborului său l-ar face să rateze competiția de săptămâna viitoare. Turneele din China nu s-au mai ținut în ultimii ani, din cauza pandemiei de Covid, dar în acest an snookerul a revenit în țara asiatică. Ronnie O'Sullivan a recunoscut că va petrece tot mai mult timp în China, nu doar pentru turneele din circuit, ci și pentru multe meciuri demonstrative, întrucât primește sume de 6 cifre pentru a-i încânta pe fanii săi chinezi.
Chiar dacă nu va fi deloc odihnit în momentul debutului la English Open, Ronnie nu ar trebui să aibă probleme cu Andrew Pagett, jucător pe care l-a învins în singura confruntare directă de până acum, care a avut loc tocmai în 2010 (4-1, la Players Tour Championship). Galezul este pe locul 118 mondial și în mod normal nu ar putea să-i pună mari probleme "Rachetei", dar formatul meciului (cel mai bun din 7 jocuri) ar putea fi în favoarea sa.
Ronnie O'Sullivan a câștigat English Open în 2017, după o finală fără istoric împotriva lui Kyren Wilson (9-2). De atunci, "Racheta" nu a mai avut rezultate deosebite la acest turneu, nemaiajungând nici măcar într-o finală. Anul trecut, Ronnie s-a oprit în turul secund, pierzând în fața lui Martin Gould, scor 1-4. English Open va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport în săptămâna 2-9 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo