Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Seria de victorii consecutive a lui Judd Trump s-a oprit la 22! Ronnie O'Sullivan rămâne lider mondial

Nicu Savin

Actualizat 08/11/2023 la 09:27 GMT+2

Judd Trump a fost învins de Stephen Maguire în 16-imile de finală de la International Championship, scor 3-6. A fost primul eșec pentru englez după o serie de 22 de victorii la rând. Eliminarea din competiție a "Asului din Pachet" îl asigură pe Ronnie O'Sullivan că va rămâne lider mondial cel puțin până după UK Championship, turneu programat în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie.

Ronnie O'Sullivan, magnific sub presiune! A scos geniul la iveală când avea cea mai mare nevoie

Perioada de vis a lui Judd Trump a luat sfârșit în 16-imile de finală de la International Championship, turneu care se desfășoară în această săptămână la Tianjin (China). Campionul Mondial din 2019 venea după 22 de victorii consecutive și 3 turnee câștigate (English Open, Openul de la Wuhan și Openul Irlandei de Nord), performanțe care l-au inclus într-o categorie selectă în istoria snookerului.
Trump era printre favoriți și la International Championship, dar a fost învins de Stephen Maguire. Scoțianul a fost aproape să oprească seria lui Trump și la Openul Irlandei de Nord, dar acolo a cedat în decisiv (4-5), în sferturile de finală. Ieri, Maguire a făcut un joc excelent și l-a învins pe englez cu 6-3, calificându-se în sferturi, acolo unde se va duela cu Ryan Day.
"Mă simt foarte mândru să îl înving pe Judd. Seria pe care a avut-o, câștigând trei turnee consecutive, a fost incredibilă. Mai ales cu toți jucătorii buni care sunt acum în circuit. Este un rezultat mare pentru mine să-l înving pe Judd, pentru că el m-a învins săptămâna trecută. Odată ce începi să câștigi meciuri, te obișnuiești cu asta. În mintea lui Judd, el știa că se va termina la un moment dat. Dacă cineva a simțit presiune astăzi, mi-aș imagina că a fost el. Pentru mine a fost doar un alt meci.", a spus Maguire, după una dintre cele mai importante victorii ale sale din ultimii ani.

Ronnie O'Sullivan rămâne lider mondial

Înfrângerea lui Judd Trump a fost o veste bună și pentru Ronnie O'Sullivan, care va rămâne pe primul loc în clasamentul mondial indiferent de faza în care se va opri la International Championship. "Racheta" a început turneul din China sub amenințarea pierderii acestui statut. 3 jucători aveau șanse matematice de a urca pe locul 1 în lume, dar toți 3 au părăsit prematur turneul de la Tianjin.
Luca Brecel a fost eliminat încă din primul tur (3-6 cu Mark Davis), iar Mark Allen și Judd Trump au ieșit în turul secund. O'Sullivan a trecut în primele două runde de Mark Joyce (6-3) și Jak Jones (6-4) și va juca azi pentru un loc în sferturile de finală cu Anthony McGill, care l-a învins clar în turul precedent pe Jack Lisowski (6-2).
Tabloul optimilor de finală de la International Championship (toate meciurile se vor disputa azi)
  • Ali Carter - Daniel Wells
  • Liu Haotian - Zhang Anda
  • John Higgins - Jordan Brown
  • Mark Selby - Tom Ford
  • Ronnie O'Sullivan - Anthony McGill
  • Barry Hawkins - Thepchaiya Un-Nooh
  • Stephen Maguire - Ryan Day
  • Ronnie O'Sullivan - Anthony McGill
Toate meciurile de la International Championship sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo