Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'sullivan, start lansat la Mastersul de la Shanghai! "Racheta", sfert de finală de gală

Nicu Savin

Publicat 12/09/2023 la 17:31 GMT+3

Ronnie O'sullivan a început cu dreptul noul sezon competițional. Septuplul campion mondial l-a învins fără mari emoții pe Allister Carter, scor 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Shanghai. Pentru un loc în semifinale, "Racheta" se va duela cu John Higgins, eternul său rival.

Geniul s-a întors! Ronnie O'sullivan, închidere de masă excepțională, la Mastersul de la Shanghai

Ronnie O'sullivan și-a amânat debutul în noul sezon din snookerul profesionist, iar revenirea sa în acțiune a fost așteptată de toți fanii. Aceasta s-a produs astăzi, când englezul a jucat în optimile de finală ale Mastersului de la Shanghai împotriva conaționalului Allister Carter.
Ronnie a început mai bine și la pauză a intrat în avantaj, scor 3-1. Carter a reușit apoi să egaleze la 3, dar "Racheta" a câștigat următoarele 3 frame-uri, profitând și de câteva erori mari ale adversarului, și s-a impus cu 6-3. Victoria lui O'sullivan este un mare răsfăț pentru fanii chinezi, care vor vedea un meci de gală în continuare.

Ronnie O'sullivan - John Higgins, duel de foc în sferturile de finală la Shanghai Masters

În sferturile de finală, Ronnie îl va întâlni pe John Higgins, care a trecut în optimi de Kyren Wilson, scor 6-3. O'sullivan și Higgins au una dintre cele mai mari rivalități din istoria snookerului și cu siguranță partida va fi una deosebit de atractivă. Cei doi nu s-au întâlnit niciodată pe parcursul stagiunii trecute, ultimul duel direct datând din semifinalele Campionatului Mondial din 2022, când Ronnie s-a impus clar, 17-11. Englezul a câștigat ambele partide directe care s-au disputat la Mastersul de la Shanghai, 6-1 în 2009 și 6-2 în 2017, de fiecare dată în semifinale.
Înainte de confruntarea dintre O'sullivan și Carter, Judd Trump l-a învins în optimi pe Jack Lisowski, în cel mai palpitant meci al zilei. Lisowski a revenit de la 2-5, dar a cedat în decisiv (5-6), deși a avut o șansă uriașă de a câștiga (a făcut un break de 46 de puncte, dar a ratat o bilă simplă și Trump a închis masa).
Astăzi se mai joacă partida dintre Mark Selby și Hossein Vafaei, iar învingătorul va juca împotriva lui Trump în sferturi. Mâine vor avea loc optimile de finală de pe cealaltă jumătate de tablou, iar printre cei care vor fi în acțiune se numără și campionul mondial, Luca Brecel.
Tabloul sferturilor de finală de la Shanghai Masters
  • Ronnie O'sullivan vs John Higgins
  • Judd Trump vs Mark Selby / Hossein Vafaei
  • Mark Allen / Zhengyi Fan vs Neil Robertson / Ding Junhui
  • Shaun Murphy - Robert Milkins vs Mark Williams - Luca Brecel
Mastersul de la Shanghai este în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe tot parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo