Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan e GOAT și în opinia marelui său rival! Hendry, cuvinte mari la adresa "Rachetei"

Nicu Savin

Actualizat 11/01/2024 la 13:20 GMT+2

Ronnie O'Sullivan deține aproape toate recordurile din snookerul mondial și e considerat la scară largă cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. De aceeași părere este și legendarul Stephen Hendry, care îl pune pe Ronnie în fruntea ierarhiei. Scoțianul a adus și câteva argumente pentru care marele său rival este deasupra tuturor celorlalți jucători care au marcat istoria acestui sport.

Stephen Hendry and Ronnie O'Sullivan chat during a match.

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O'Sullivan nu mai are nevoie de nicio prezentare, englezul fiind una dintre figurile marcante ale sportului mondial, nu doar al snookerului. Până în 2022, cel poreclit "Racheta" nu era considerat de toată lumea cel mai bun jucător din istorie, deoarece avea cu un titlu mondial mai puțin decât marele său rival, Stephen Hendry. Odată cu succesul de la Crucible de acum doi ani, statutul de GOAT al lui Ronnie nu mai putea fi contestat de nimeni, mai ales că acesta a continuat să impresioneze.
În finalul anului trecut, Ronnie a cucerit cel de-al 8-lea său titlu la UK Championship (record absolut), consolidându-și totodată și poziția de lider mondial. "Expresul din Essex" deține aproape toate recordurile în snooker: are 22 de de trofee în turneele din Tripla Coroană (cu 4 mai mult decât Hendry), cele mai multe break-uri maxime (15), cele mai multe break-uri de peste 100 de puncte (1.232) și cele mai multe turnee de clasament câștigate (40).

Ronnie O'Sullivan, ridicat în slăvi de Stephen Hendry, marele său rival

Ca atare, aproape toți specialiștii sunt de acord că O'Sullivan este cel mai mare jucător care a ținut vreodată tacul în mână, iar de aceeași părere este inclusiv Stephen Hendry. Într-o discuție purtată cu Shaun Murphy, scoțianul a admis că Ronnie este GOAT-ul din snooker și a adus câteva argumente solide în acest sens.
"El este GOAT, pentru că a dus jocul la un alt nivel. Unul dintre motivele pentru care a dus jocul la un nou nivel este pentru că este un artist. Îl numesc artist deoarece controlul său pe bila albă estela alt nivel. Și-a adaptat jocul și construirea break-urilor de-a lungul anilor. El obișnuia să intre repede în pachet, dar acum poate să joace bilele roșii pe rând, deoarece are un control atât de bun pe bila albă.
Se adaptează fiecărei situații, fiecărui adversar, își schimbă jocul fără probleme. Dacă un adversar vrea să joace mai mult la siguranță este fericit să o facă și el. Dacă altul propune un joc ofensiv, e fericit și cu asta.", a spus Hendry, citat de .
Ronnie O'Sullivan este în cursă pentru al 8-lea titlu de Masters al carierei. "Racheta" a trecut în primul tur de Ding Junhui cu 6-3, iar azi va juca în sferturi contra lui Barry Hawkins. Este pentru a 25-a oară în carieră când geniul snookerului va evolua în runda a 2-a la această competiție.
Ronnie a cucerit primul său trofeu la Masters în 1995 și deține de atunci recordul pentru cel mai tânăr campion (19 ani și 69 de zile). Dacă va merge până la capăt și în acest an, englezul va deveni și cel mai în vârstă câștigător al celui mai prestigios turneu invitațional din snooker.
Programul sferturilor de finală de la Masters
  • Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkins (joi, ora 15:00)
  • Shaun Murphy - Jack Lisowski (joi, ora 21:00)
  • Judd Trump - Ali Carter (vineri, ora 15:00)
  • Mark Allen - Mark Selby (vineri, ora 21:00)
Toate meciurile de la Masters vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo