Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, "sabotat" de propriul tac la Welsh Open! Englezul e pesimist înainte de optimi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2023 la 18:32 GMT+2

Ronnie O'Sullivan se confruntă cu mari probleme cu tacul său la Welsh Open. Vârful acestui a căzut de mai multe ori în partidele precedente, iar "Expresul din Essex" este convins ă acest lucru se va întâmpla și în meciul din optimi.

Ronnie O'Sullivan: "Probabil vârful tacului va cădea din nou"

Articol scris de Dani Morar
Ronnie O'Sullivan va juca în optimile de la Welsh Open împotriva beglianului Ben Mertens. Înainte de această partidă, septuplul campion mondial s-a confruntat cu mari probleme cu tacul său, vrând chiar să renunțe la a mai juca în șaisprezecimi.
Vârful acestuia a căzut de mai multe ori pe parcursul partidelor cu Ross Muir și Rod Lawler, iar Ronnie este convins că acest lucru s-a putea întâmpla și în optimi. Obiectul muncii a fost supus unor mici reparații, cel care se ocupă de tacurile jucătorilor lipind vârful cu o nouă substanță. "Racheta" crede că acest lucru nu este destul, iar sunetul scos de tac atunci când lovește o bilă îi indică noi probleme.
"Sincer, văd asta ca pe o mare provocare. Încerc să lucrez puțin la abilitățile mentale, deoarece am neglijat puțin partea asta. Folosesc tacul doar la turnee, nu în fiecare zi. Am decis să îl folosesc meci de meci. Trebuie să mă obișnuiesc cu asta (n.r. cu faptul că vârful tacului ar putea cădea) cât de bine se poate. E tot ce pot face.
Nu (n.r. dacă va schimba tacul), voi continua cu acesta. Trebuie doar să mă obișnuiesc din punct de vedere mental. Vârful va cădea iar. O să îl lipesc iar, o să lupt cu psihicul și o să continui partida.
Probabil va cădea în acest meci (n.r. cu Mertens), dar îmi asum asta. Simt că va cădea. Sunetul pe care îl face nu e normal, dar nu pot să fac nimic în legătură cu asta. Paul Collier l-a lipit cu ceva nou, a făcut tot ce i-a stat în putință. El se ocupă de tacurile jucătorilor în aceste turnee. Probabil va cădea din nou, asta dacă ajung să lovesc de mai multe ori. Dacă mă bate cu 4-0, probabil că nu va apuca să cadă", a spus Ronnie în studioul Eurosport.

Ronnie O'Sullivan a pierdut un frame după 3 ratări consecutive la bila roșie, în primul tur la Welsh Open

Ronnie O’Sullivan a pierdut ciudat un frame în primul tur la Welsh Open, cuscoțianul Ross Muir. Englezul conducea cu 3-2, însă adversarul său a împins jocul în decisiv după o greșeală de începător a septuplului campion mondial.
"Racheta" a rămas în snooker la scorul de 16-8 în frame-ul 6, ratând mănunchiul de bile roșii de două ori. Arbitra partidei l-a avertizat că va pierde jocul dacă nu va lovi o bilă roșie din a treia încercare, motivând că una dintre bilele roșii apropiate de bila roz are culoarul liber. Ronnie a părut deranjat și a lovit cu putere, fără să stea prea mult pe gânduri, lovind direct bila roz și pierzând jocul după avertismentul arbitrului.
Ronnie O'Sullivan are 4 trofee cucerite la Welsh Open (2004, 2005, 2014 și 2016), fiind al doilea cel mai titrat jucător din acest punct de vedere, după John Higgins (5 trofee). "Racheta" a mai jucat alte două finale la acest turneu, în 2008 (a pierdut cu Mark Selby) și în 2021 (a pierdut cu Jordan Brown). În turul secund, Ronnie îl va întâlni pe Rod Lawler, cel care a trecut cu 4-3 de Matthew Stevens.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo