Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, gust amar după victoria cu numărul 200 în circuitul ATP: "Nu am câștigat cum mi-aș fi dorit!"

Irina Aldea

Publicat 17/02/2024 la 14:24 GMT+2

Jannik Sinner a devenit la Rotterdam primul jucător născut în acest secol care ajunge la 200 de victorii în circuitul ATP. El a obținut această performanță în Olanda, după ce Milos Raonic a decis să se retragă din cauza unei accidentări. Italianul a dezvăluit că se bucură de reușită, dar că nu așa și-ar fi dorit să câștige meciul, prin abandonul adversarului.

Jannik Sinner, ATP Rotterdam

Credit imagine: Getty Images

Campionul de la Australian Open, Jannik Sinner, s-a calificat vineri în semifinalele turneului ATP 500 de la Rotterdam, prima sa competiţie după ce s-a impus la Melbourne, profitând de abandonul canadianului Milos Raonic, la începutul setului doi. Sinner, locul 4 mondial, a câştigat primul set, 7-6 (7/4), în faţa unui adversar slăbit de o entorsă. Raonic, locul 309 mondial, a aruncat prosopul la 1-1 în setul următor.
Sinner, născut în august 2001, a obținut a 200-a sa victorie în circuitul profesionist, performanţă pe care niciun alt jucător născut după 2000 nu a obţinut-o până în prezent. Primul italian care a câştigat un turneu de Mare Şlem de la Adriano Panatta în 1976 la Roland Garros, Sinner îl va înfrunta sâmbătă pe olandezul Tallon Griekspoor pentru un loc în finală. Cealaltă semifinală îi va opune pe bulgarul Grigor Dimitrov şi australianul Alex De Minaur.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, gust amar după victoria cu numărul 200 în circuitul ATP

În acest moment, cei care sunt cel mai aproape de a obține a 200-a victorie în circuitul ATP sunt Felix-Auger Aliassime (189), Carlos Alcaraz (160) și Holger Rune (102). Este destul de ușor ca doi dintre cei trei să îl atingă înainte de finalul acestui sezon. În orice caz, Jannik Sinner nu a fost foarte încântat de faptul că adversarul său a trebuit să se retragă.
Deși s-a bucurat de victoria cu numărul 200, italianul a rămas cu un gust amar: "În fața lui e o provocare foarte neobișnuită, servește incredibil de bine. Am avut un break avans în primul set și am ratat anumite șanse. Am avut impresia că a jucat mai bine decât mine în primul set. Am încercat să rămân calm mental. Mă bucur pentru această a 200-a victorie, dar, până la urmă, nu așa am vrut să câștig acest meci. A avut atât de multe accidentări de-a lungul carierei sale, sper să se recupereze rapid".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo