Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Contraperformanță uriașă la Australian Open! E prima dată după 21 de ani când se întâmplă asta pe tabloul masculin

Bianca Dumitru

Actualizat 19/01/2023 la 10:54 GMT+2

În absența lui Carlos Alcaraz, liderul ATP, Rafael Nadal a fost favoritul nr. 1 de la Australian Open, fiind urmat pe lista capilor de serie de Casper Ruud, ocupantul locului 3 mondial. Cei doi au fost eliminați în turul 2, realizând o contraperformanță istorică.

Rafael Nadal - Australian Open 2023

Credit imagine: Getty Images

Tabloul masculin de la Australian Open a fost marcat în ultimele zile de eliminările lui Rafael Nadal și Casper Ruud, în turul 2. Aceștia au fost primii doi capi de serie de la ediția din acest an, ca urmare a retragerii lui Carlos Alcaraz din competiție, din cauza unei accidentări.
Inițial, miercuri, Nadal a fost eliminat în trei seturi de Mackenzie McDonald, scor 4-6, 4-6, 5-7, după ce ibericul a suferit o leziune la șoldul stâng în timpului meciului, având nevoie de îngrijiri medicale. Jocul lui Rafa a fost clar afectat de această problemă, deținătorul recordului de titluri de Grand Slam nereușind să mai facă față ritmului impus de adversarul său.
picture

Nadal - Mcdonald - Australian Open Rezumat

Apoi, în această dimineață, Casper Ruud a cedat și el, în patru seturi, în fața lui Jenson Brooksby, scor 6-3, 7-5, 6-7 (4), 6-2, după 3 ore și 56 de minute de joc.
picture

Rezumatul înfrângerii suferite de Ruud în fața lui Brooksby, în turul 2 de la Australian Open

Citește și:

Nadal și Ruud, primii doi capi de serie, OUT în turul 2 la Australian Open

În aceste condiții, primii doi favoriți de la Melbourne au fost eliminați înainte de turul 3, realizând astfel o contraperformanță istorică.
De 21 de ani nu s-a mai întâmplat ca primii doi favoriți ai competiției să părăsească un turneu de Grand Slam înainte de turul 3.
În primele două tururi de la Australian Open 2023, au fost eliminați și alți capi de serie de pe tabloul masculin. Astăzi, Taylor Fritz, favoritul nr. 8, a cedat în 5 seturi în fața lui Alexei Popyrin (locul 113 ATP), scor 7-6 (4), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (6), 2-6, după 4 ore și două minute de joc.
În plus, tot astăzi, Alexander Zverev, cap de serie nr. 12, a fost învins de Michael Mmoh (locul 107 ATP), în 4 seturi, scor 6-7 (1), 6-4, 6-3, 6-2, după 3 ore și 28 de minute de joc.
În primul tur, Andy Murray (locul 66 ATP) l-a eliminat pe favoritul nr. 13 de la Australian Open, Matteo Berrettini, impunându-se în fața lui în 5 seturi, scor 3-6, 3-6, 6-4, 7-6 (7), 6-7 (6), după 4 ore și 54 de minute de joc.
ATP: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol