Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2023 | Ce înseamnă retragerea lui Carlos Alcaraz pentru Novak Djokovic și Rafael Nadal

Irina Aldea

Publicat 07/01/2023 la 20:02 GMT+2

Retragerea lui Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial, de la Australian Open 2023 are o semnificație importantă atât pentru Rafael Nadal, cât și pentru Novak Djokovic.

Nadal, Djokovic, Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, era pe cale să participe la primul turneu de Grand Slam al anului, dar a suferit o accidentare la antrenament, ceea ce l-a obligat să se retragă de la Australian Open, care începe pe 16 ianuarie: "Când eram în cea mai bună formă în pre-sezon, m-am accidentat printr-o mișcare întâmplătoare și nefirească la antrenament. De data aceasta este vorba de mușchiul semimembranosus de la piciorul drept.
Am muncit mult pentru a fi la cel mai bun nivel în Australia, dar din nefericire nu voi putea juca la Care A2+ Kooyong sau la Australian Open. Este greu, dar trebuie să fiu optimist, să mă refac şi să privesc înainte. Ne vedem în 2024, Australian Open", a transmis liderul mondial din ATP pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI:

Ce înseamnă pentru Djokovic și Nadal retragerea lui Carlos Alcaraz de la Australian Open

Retragerea lui Alcaraz înseamnă că Djokovic, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas au șansa de a pleca de la Antipozi ca număr 1 mondial. Absența adolescentului înseamnă că Djokovic, nr. 5 mondial, urcă pe locul patru pe lista capilor de serie, ceea ce înseamnă că sârbul nu-l poate înfrunta pe Nadal, campionul în exercițiu, înainte de semifinale. Ibericul va fi principal cap de serie la Melbourne, ceea ce îi va oferi, măcar teoretic, un traseu mai ușor spre fazele avansate.
Este interesant de remarcat că spaniolul nu este în calculele pentru numărul 1 mondial chiar dacă își apără cu succes titlul. Acest lucru se datorează faptului că jucătorul de 36 de ani se află în urma lui Alcaraz cu 820 de puncte în clasament și apără 2000 de puncte la Melbourne, în timp ce numărul 1 mondial ar pierde doar 90 de puncte după ce a ajuns în turul al treilea anul trecut.
Primii 8 capi de serie de la Australian Open 2023:
  • 1. Nadal
  • 2. Ruud
  • 3. Tsitsipas
  • 4. Djokovic
  • 5. Rublev
  • 6. Auger-Aliassime
  • 7. Medvedev
  • 8. Fritz
Între timp, după un an de absență din cauza controversei legate de viză în legătură cu scutirea sa medicală, Djokovic va avea în vizor un al zecelea titlu la Australian Open, un record. Acest lucru îl va aduce la egalitate cu Nadal (22) în fruntea clasamentului titlurilor de Grand Slam din toate timpurile. Novak Djokovic și Rafael Nadal au avut un start de sezon în contrast în 2023.
Sârbul are un bilanț perfect de 3-0 în acest sezon și încă nu a pierdut niciun set. El îl înfruntă duminică (8 ianuarie) pe Sebastian Korda în marea finală de la Adelaide 1. Între timp, Nadal a pierdut primele două meciuri ale sezonului pentru prima dată în carieră. Legendarul tenismen spaniol a pierdut în fața britanicului Cameron Norrie și a australianului Alex de Minaur în actuala ediție a United Cup, echipa Spaniei fiind eliminată înainte de semifinale.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo