Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz a dezvăluit cât de mult a contat pentru el absența lui Ferrero din loja sa la Australian Open

Bianca Dumitru

Publicat 25/01/2024 la 08:15 GMT+2

Carlos Alcaraz, cap de serie nr. 2, a fost eliminat în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a cedat în 4 seturi în fața lui Alexander Zverev. După meci, ibericul a vorbit despre cât de mult a contat în evoluția lui absența antrenorului său Juan Carlos Ferrero de la Melbourne.

Rezumatul partidei Zverev - Alcaraz, din sferturile Australian Open! Germanul, victorie mare

Carlos Alcaraz era favorit pentru a ajunge pentru prima dată în semifinale la Australian Open, dar a fost învins de Alexander Zverev, care l-a dominat pe cel mai tânăr lider mondial din istorie. Germanul a produs miercuri marea surpriză și l-a învins pe al doilea jucător al lumii, cu scorul de 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore și opt minute de joc.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
După meci, Carlos Alcaraz a vorbit despre evoluția sa în primul turneu de Grand Slam al anului, arătându-se mulțumit de ceea ce a arătat pe parcursul competiției, mai puțin în partida din sferturi, în care a spus că nu știe ce s-a întâmplat.
Întrebat despre cât de mult a contat faptul că antrenorul său, Juan Carlos Ferrero, nu a fost prezent la Melbourne, din cauza ueni probleme de sănătate, fostul lider ATP a minimizat impactul acestei absențe.
"A fost un turneu bun pentru mine, am ajuns în sferturi de finală, am jucat tenis bun. Sunt trist de nivelul meu de astăzi, pentru că am jucat un tenis bun în runda dinaintea acesteia, cu multă încredere. Am servit destul de bine. Dar, per total, părăsesc turneul fericit. Uitând de nivelul de astăzi.
Evident, faptul că am fost în sferturile de finală ale unui Grand Slam e okay. Nu este ceea ce îmi doresc, dar nu este rău. E păcat că am început meciul așa cum am făcut-o și am terminat așa cum am făcut-o. Dar ăsta este tenisul.
Nu m-a afectat deloc (n.r. absența lui Ferrero). Așa cum am spus, jucam un tenis grozav fără el. L-am avut pe Samuel Lopez, care este și el un antrenor bun. Am încredere 100% în el", a declarat Carlos Alcaraz.
Citește și:

ALCARAZ A FOST "SUFOCAT" DE ZVEREV LA AUSTRALIAN OPEN

Justine Henin a comentat eliminarea lui Alcaraz de la Melbourne, spunând că ibericul "mai are mult de învățat", astfel încât să poată să facă față în dueluri ca cel cu Zverev, care și-a dominat adversarul în meciul din sferturile Australian Open.
"Nivelul la care a ajuns Zverev este nebunesc. L-a dominat complet pe Carlos Alcaraz și a intrat pe teren cu o agresivitate ieșită din comun. L-a sufocat pe spaniol, care în mod clar părea că are probleme în acest meci", a declarat Henin pentru Eurosport. Înfrângerea e fără doar și poate dureroasă pentru iberic, însă modul în care a părăsit primul turneu de Grand Slam din 2024 e cu atât mai îngrijorător.
"Spera la mai mult după un final complicat al sezonului trecut și o înfrângere dificilă la US Open. Astăzi, Carlos a căzut în aceeași capcană. Când nu-și poate dezvolta creativitatea, când lucrurile nu merg așa cum vrea el, se pierde din punct de vedere tactic. Carlos Alcaraz mai are mult de învățat. El a câștigat acest al treilea set datorită unui mic miracol, deoarece Zverev s-a descurajat puțin.
În acel moment, te întrebai dacă va găsi structura potrivită pentru a întoarce lucrurile în favoarea sa. Asta i-a lipsit: stabilitate și precizie. În ciuda tuturor calităților sale, cred că asta este ceea ce trebuie să învețe.
A fost incapabil să reacționeze timp de aproape trei seturi. A existat în fața lui un jucător pe care-l putea pedepsi, dar Alcaraz s-a rătăcit încercând să grăbească lucrurile, jucând prea repede", a mai spus Justine Henin.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo