Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eliminarea de la Australian Open nu spune mai nimic despre viitorul lui Alcaraz! Comparația interesantă cu Djokovic

Bianca Dumitru

Actualizat 25/01/2024 la 10:24 GMT+2

Carlos Alcaraz, cap de serie nr. 2, a fost eliminat în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a cedat în 4 seturi în fața lui Alexander Zverev. Deși au fost voci care l-au criticat pe iberic, statisticile arată că acest eșec nu înseamnă nimic cu privire la viitorul fostului lider mondial.

Rezumatul partidei Zverev - Alcaraz, din sferturile Australian Open! Germanul, victorie mare

Carlos Alcaraz era favorit pentru a ajunge pentru prima dată în semifinale la Australian Open, dar a fost învins de Alexander Zverev, care l-a dominat pe cel mai tânăr lider mondial din istorie. Germanul a produs miercuri marea surpriză și l-a învins pe al doilea jucător al lumii, cu scorul de 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore și opt minute de joc.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Deși multe voci l-au criticat pe iberic, exprimându-și îngrijorarea față de ceea ce va reuși să facă de-a lungul carierei, statisticile demonstrează că eșecul de la Melbourne nu înseamnă nimic.
Citește și:

Alcaraz, eliminat în sferturi de la Australian Open

Concret, Novak Djokovic a avut nevoie să participe la 27 de turnee de Grand Slam până la a-și adjudeca cel de-al treilea titlu major din carieră, acum având în palmares 24 de astfel de trofee.
Alcaraz a concurat până acum la 12 Grand Slam-uri și are două trofee, la US Open 2022 și Wimbledon 2023, primul fiind câștigat la cea de-a 8-a sa prezență pe tabloul principal al unui turneu major.
În plus, ibericul a reușit să ajungă la două titluri majore la vârsta de 20 de ani, în timp ce Djokovic l-a cucerit pe cel de-al doilea la 23 de ani, iar până la următorul împlinise 24 de ani.
Astfel, ibericul are toate șansele de a ajunge să cucerească multe trofee importante, totul depinzând de modul în care își va îmbunătăți jocul.
Trebuie menționat, însă, și faptul că Nole s-a duelat la începutul carierei sale cu doi "monștri" ai tenisului, Roger Federer și Rafael Nadal, în fața cărora a cedat la 10 dintre primele 24 de Grand Slam-uri pe care nu le-a câștigat.
În alte două rânduri, Djokovic a pierdut la Marat Safin, unul dintre cei mai buni jucători din lume la vremea respectivă, și câte o dată la Lleyton Hewitt și Andy Roddick, alți doi exponenți ai vechii generații. De cealaltă parte, adversarii din prezent ai lui Alcaraz nu sunt la nivelul jucătorilor legendari menționați anterior.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo