Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Pff, acest Sinner a bătut toată Rusia...Drace, nici nu m-am gândit la asta!". Medvedev, reacție epică

Cristian Mihală

Actualizat 29/01/2024 la 09:29 GMT+2

Daniil Medvedev a avut o reacție extrem de amuzantă când a fost informat că Jannik Sinner a devenit un adevărat "naș" al rușilor, învingându-i în drumul spre trofeul Australian Open și pe Karen Khachanov și Andrey Rublev.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Italianul antrenat de Darren Cahill a câștigat primul Grand Slam al carierei, la capătul unei dispute în care a revenit de la 0-2 la seturi. Medvedev a jucat senzațional în primele două manșe, dar, odată cu înaintarea în partidă, a cedat fizic ca urmare a celor 4 meciuri de 5 seturi jucate la Melbourne (primul jucător din istorie care evoluează în atât de multe seturi decisive la un Grand Slam).
În drumul spre trofeu, Sinner a mai învins doi ruși - Khachanov și Rublev -, astfel că Jannik a trecut de cei mai bine clasați 3 jucători din această țară pentru a fi "regele openului vesel".
Întrebat în legătură cu acest fapt inedit, Medvedev a avut o reacție extrem de amuzantă, nedându-și seama până la momentul conferinței de presă că Sinner a fost un adevărat "naș" pentru ruși la Australian Open 2024.
"Pff, acest Sinner a bătut toată Rusia...Drace, ai dreptate, nici măcar nu m-am gândit la asta", a fost reacția amuzantă a lui Medvedev în conferința de presă de ieri.
8 victorii la rând are Sinner contra rușilor în circuitul ATP. Ultimul meci pierdut de Jannik contra reprezentanților acestei țări a fost în aprilie anul trecut, la Miami. Atunci, Medvedev trecea de italian în finală, scor 7-5, 6-3.

Medvedev, atitudine diferită față de înfrângerea din 2022, cu Nadal

Pentru Medvedev înfrângerea cu Sinner a fost cu siguranță dureroasă, el retrăind momentele de acum doi ani, când, după ce a avut 2-0 la seturi și break în față contra lui Nadal, a pierdut ultimul act de la Australian Open.
"Au fost momente în viața mea când copilul Daniil a încetat să mai viseze. Azi e unul dintre acele momente", recunoștea Medvedev în 2022, în conferința de presă de după finala pierdută contra "Matadorului".
Acum, rusul a avut o abordare total diferită, semn că cel mai probabil nu va mai fi la fel de afectat de înfrângere. De notat că în 2022, după eșecul din finala de la Melbourne, Daniil a avut cel mai slab sezon al carierei.
"Acum visez mai mult ca oricând la trofee mari. Am 27 de ani, dar voi face tot ce e posibil să câștig turnee de Grand Slam", a spus Medvedev ieri, plin de încredere.
Daniil Medvedev a devenit ieri jucătorul care petrece cel mai mult timp pe teren, în istoria Grand Slamurilor. Cu 24 de ore și 17 minute, rusul a "doborât" recordul lui Alcaraz de la US Open 2022 (23 de ore și 39 de minute pentru iberic, în drumul spre primul său turneu major al carierei).
Cu o singură victorie după 6 finale de Grand Slam, Medvedev are cel mai slab procentaj în istoria tenisului, la egalitate cu Lendl și Murray. Lider autoritar e marele Roger Federer, care a câștigat primele 6 finale de Mare Șlem disputate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo