Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev a dezvăluit secretul victoriei cu Alcaraz de la Australian Open! Tactica de tot sau nimic aleasă de german

Nicu Savin

Publicat 25/01/2024 la 09:24 GMT+2

Alexander Zverev a obținut o victorie mare împotriva lui Carlos Alcaraz, în ultimul sfert de finală de la Australian Open. Germanul s-a impus în 4 seturi, iar la conferința de presă a dezvăluit că a pus în practică un plan bine definit, în opinia sa singurul care poate funcționa în duelurile cu tânărul jucător iberic.

Rezumatul partidei Zverev - Alcaraz, din sferturile Australian Open! Germanul, victorie mare

Alexander Zverev s-a calificat pentru a 2-a oară în carieră în semifinale la Australia Open, după ce l-a învins în 4 seturi pe Carlos Alcaraz, scor 6-1, 6-3, 6-7, 6-4. Germanul a fost aproape de o victorie neașteptat de ușoară, dar a avut un moment de cădere în setul 3, iar ibericul a avut ocazia revenirii.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Aceasta nu a fost completă, deoarece Zverev a fost jucătorul mai eficient în momentele cheie din actul al 4-lea și a obținut o victorie mare. Chiar dacă toată lumea e de acord că Alcaraz nu a jucat la nivelul său obișnuit, nimeni nu-i poate lua din merite lui Zverev, care a practicat un tenis impecabil pe aproape toată durata partidei.

Zverev a riscat tot în duelul cu Alcaraz de la Australian Open

Nick Kyrgios a scos în evidență calitatea fantastică arătată de german, iar acesta a dezvăluit la conferința de presă că a aplicat o tactică de tot sau nimic contra ibericului, fiind convins că aceasta reprezintă singurul mod de a-l pune în dificultate.
"Am complicat lucrurile puțin, da, dar tot meritul îi revine lui. Simt că a început să joace cel mai bun tenis al său când era condus cu 5–2 în al treilea set. Am avut un început perfect. Am pus presiune pe el, nu i-am dat timp și am jucat foarte agresiv. Am simțit că îi scot racheta din mâini. Dar, sincer, nu e nimic altceva de făcut împotriva lui. Pentru că dacă îl lași să preia controlul asupra jocului, săstabilească ritmul, devine imbatalbil. Când gestionează meciul, este cel mai bun din lume. A trebuit să iau meciul în propriile mâini și cred că am făcut-o bine.", a spus Zverev la conferința de presă.
Statisticile arată, de asemenea, că Zverev a fost jucătorul mai bun: a terminat partida cu un procentaj de 85% la mingile jucate cu primul serviciu (Alcaraz a avut 68%), a câștigat 73% din punctele în care a pus prima minge în teren (Alcaraz 67%) și a comis numai 25 de erori neforțate, cu 20 mai puțin decât ibericul. În plus, Zverev a servit 7 ași și a fructificat 7 din cele 10 mingi de break pe care le-a avut. Alcaraz a reușit mai multe lovituri câștigătoare (39 vs 28), dar acest lucru nu a putut compensa celelate aspecte la care a fost net inferior.
picture

Zverev și Alcaraz, show de zile mari la Australian Open! Publicul, în delir, după un punct fabulos

Alexander Zverev - Daniil Medvedev, a 2-a semifinală de la Australian Open

Zverev va juca vineri pentru a 2-a oară în careul de ași la "Openul Vesel". Prima dată s-a oprit în această fază la Antipozi, în 2020, când a cedat în fața lui Dominic Thiem. Acum, neamțul speră că poate atinge în premieră ultimul act de la Antipozi, dar pentru asta va trebui să treacă de Daniil Medvedev, care a ajuns în semifinale după o victorie în 5 seturi în fața lui Hubert Hurkacz.
Zverev și Medvedev sunt cunoștințe vechi, cei doi întâlnindu-se până acum de 18 ori. Rusul conduce cu 11-7 la directe, dar are un avantaj moral și mai mare, deoarece a câștigat 5 din cele 6 meciuri cu Zverev de anul trecut. Neamțul este conștient că are în față un meci greu, dar a subliniat că eșecurile sale din 2023 în fața lui Medvedev s-au datorat și faptului că acesta era într-o perioadă extrem de fastă, în timp ce el abia își revenea după accidentarea gravă suferită la Roland Garros 2022, care l-a scos mai bine de 6 luni din circuit.
"Multe dintre jocurile noastre au fost foarte apropiate. De multe ori s-a rezumat la faptul că el a fost foarte încrezător anul trecut, a jucat cel mai bun tenis din viața lui, iar eu mă întorceamdupă o accidentare, nu aveam încredere în momentele decisive și să nu reușeam să termin meciurile. Așa s-a întâmplat la Indian Wells și Monte Carlo. Dar da, cu siguranță este extrem de greu de jucat împotriva lui. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest moment. Dar, evident, sunt fericit de poziția în care mă aflu și voi face tot ce pot pentru a câștiga meciul de vineri.", a spus Zverev la conferința de presă.
Interesant este că Zverev și Medvedev nu s-au mai confruntat niciodată la un Grand Slam, astfel că meciul de vineri va fi o premieră în această rivalitate acerbă, care în câteva rânduri a depășit limitele terenului. Partida dintre Zverev și Medvedev va fi a 2-a a zilei de vineri, după semifinala dintre Djokovic și Sinner, un alt meci care se anunță electrizant.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo