Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România are viitor în tenisul masculin! Alex Coman s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după o victorie superbă

Irina Aldea

Actualizat 22/01/2023 la 07:25 GMT+2

Alex Coman, singurul român aflat pe tabloul de simplu la juniori masculin, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open, după ce a trecut în 3 seturi de un jucător venit din calificări.

Așa s-a calificat Alex Coman în turul 2 la Australian Open 2023, după victoria cu Carboni

Alex Coman, favorit numărul 5 pe tabloul de simplu masculin la juniori, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open după ce l-a învins în trei seturi pe italianul Lorenzo Carboni, jucător venit din calificări. Alex s-a impus cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4, după două ore și 23 de minute de joc.
Pentru Alex, acesta a fost primul meci oficial de la împlinirea vârstei de 18 ani. El a devenit major pe 15 ianuarie, iar prin victoria de azi și-a făcut fără îndoială un cadou memorabil. În turul secund, pentru calificarea în faza optimilor de finală, Alex îl va întâlni pe polonezul Tomasz Berkieta, un adversar ce se anunță ceva mai dificil decât Carboni.
CITEȘTE ȘI:

Alex Coman, debut cu dreptul la Australian Open 2023

Alex participă de abia la al treilea turneu de Grand Slam din carieră, el obținând azi doar a doua victorie la acest nivel, la juniori, după un meci câștigat la Wimbledon, anul trecut. Alex Coman a început tenisul la 4 ani, în primăvara lui 2009, şi a devenit cel mai bun junior din România. În prezent, jucătorul de 18 ani ocupă locul 15 în clasamentul ITF al juniorilor.
Alex preferă să joace pe hard și îl urmărește cu pasiune pe idolul lui, Novak Djokovic. Din acest motiv, lui Alex i se mai spune și "Djokovic din Bănie", chiar dacă recunoaște că are multe puncte comune cu rivalul acestuia – Rafael Nadal, de la modelul de rachetă folosit și până la "specialitatea casei" în materie de lovituri spectaculoase.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo