Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L-a trădat puterea mentală pe Djokovic? Capitolul la care sârbul a dezamăgit: "Fără reacție"

Maria Olteanu

Actualizat 26/01/2024 la 20:06 GMT+2

Novak Djokovic a fost vineri dimineața eliminat din semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului, cedând în patru seturi confruntarea cu Jannik Sinner. Sârbul a arătat un joc extrem de slab, părând că nu găsește puterea de a ieși dintr-un impas care i-a dat mari bătăi de cap.

După 2195 de zile, Sinner întrerupe seria colosală a lui Djokovic la Melbourne. Rezumatul partidei

Jannik Sinner s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, după ce a trecut cu scorul 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 de Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istorie. Italianul a oprit supremația lui Nole, care, de fiecare dată când ajunsese în semifinale la Australian Open, a câștigat trofeul. Sârbul a fost de nerecunoscut, câștigând doar trei game-uri în primele două seturi. După meci, chiar el a admis că a practicat un tenis extrem de slab în acest meci, uluit de greșelile pe care le-a făcut și de forma pe care a arătat-o.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
După meci, eșecul lui Nole a fost analizat din toate unghiurile, cu atât mai mult cu cât jocul în sine a arătat foarte rău, dincolo de rezultatul înregistrat.
Justine Henin a vorbit în studioul Eurosport despre acest joc și a subliniat atitudinea oarecum apatică a lui Novak Djokovic în fața lui Jannik Sinner, vineri, în semifinalele Australian Open, observând cum sârbul a părut fără reacție în multe momente din meci.
"A avut deja probleme împotriva lui Fritz pe mingi de break. A dat semne că a fost la pământ în unele momente în timpul Australian Open.
Știm că își poate reveni întotdeauna. De fapt, a făcut-o în mai multe rânduri în acest turneu. Lipsa lui de reacție a fost cea care ne-a surprins pe toți. Nivelul lui Jannik Sinner a fost foarte, foarte bun și asta era de așteptat.
Dar numărul de greșeli neforțate, lentoarea lui Novak Djokovic și incapacitatea sa de a reacționa au fost mai degrabă imprevizibile. Este suficient de lucid să spună acest lucru, ceea ce nu ne face să nu-i putem admira adversarul. A spus că a fost unul dintre cele mai proaste meciuri din turneele de Grand Slam și cred că este adevărat", a spus Justine Henin, pentru Eurosport.
Cu doar câteva ore înaintea meciului, Henin a făcut o prefața a duelului și mergea pe mâna sârbului.
"Jannik Sinner iubește să devină mai bun în fiecare zi. Întotdeauna vorbește despre proces. Nu este o oportunitate uriașă pentru că va mai avea și altele.
Știe că va avea de învățat alte lucruri din acest meci împotriva lui Djokovic la un Grand Slam. Nu l-a bătut înainte de finalul sezonului trecut. Și atunci a făcut-o într-un mod briliant.
Putem vedea că și-a îmbunătățit jocul. Va depinde de multe lucruri. Amândoi vor presta un tenis grozav, amândoi vor să câștige. Totul va veni din inimă, dar va fi și fizic.
(n.r. poate Sinner să îl învingă pe Djokovic?) O să îmi folosesc jokerul la această întrebare. Nu este nicio șansă să răspund la asta. În acest moment aș spune că nu, dar tenisul e plin de surprize mereu. Sper să găsească o cale în viitor (n.r. Sinner) pentru că îl iubim", a declarat Henin la Eurosport, înaintea semifinalei de la Melbourne.

DJOKOVIC, ULUIT DE CÂT DE SLAB A JUCAT CU SINNER. REACȚIA SINCERĂ A SÂRBULUI SPUNE MULTE: "AM FOST ȘOCAT"

După meci, multiplul campion sârb a recunoscut că jocul său a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să fie în acest meci și că a fost de-a dreptul șocat de cât de slab poate să evolueze într-o partidă atât de importantă.
Acesta a admis că înfrângerea de azi, cu Sinner, a reprezentat, de fapt, unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-a jucat vreodată.
"M-a întrecut complet... Am fost șocat de nivelul meu într-un mod negativ...
Acesta a fost unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-am jucat vreodată. Cel puțin asta îmi amintesc", a spus sârbul, la conferința de presă de la finalul meciului.
AM MULTE LUCRURI DE CARE SĂ FIU MÂNDRU AICI, LA AUSTRALIAN OPEN, DAR ȘTIAM CĂ TOATE LUCRURILE BUNE AU ȘI UN SFÂRȘIT, LA UN MOMENT DAT. AM CÂȘTIGAT AICI ȘI CÂND AM JUCAT MAI PUȚIN BINE, ASTFEL CĂ NU SUNT ALTFEL DECÂT BUCUROS CĂ AM MAI AVUT O ȘANSĂ SĂ JOC ȘI ANUL ACESTA LA MELBOURNE | NOVAK DJOKOVIC
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo