Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ashleigh Barty ia un avans mare în fruntea WTA. Efectele turneului de Grand Slam de la Australian Open asupra ierarhiei

Andrei Nicolae

Publicat 29/01/2022 la 14:07 GMT+2

Ashleigh Barty este azi campionaă en-titre la două turnee de Grand Slam, Australian Open și Wimbledon și s-a desprins la peste 2.500 de puncte în fruntea ierarhie WTA.

Ashleigh Barty lors de l'Open d'Australie 2022

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty (25 ani) și-a trecut azi în cont al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce a învins-o pe Danielle Collins în finala de la Australian Open, cu 6-3, 7-6 (2). Liderul WTA a scris o nouă pagină de istorie și pentru Australia, pentru că a devenit prima campioană a gazdelor la Melbourne, în turneul de simplu, după o pauză de 44 de ani.
picture

Australian Open | Cele mai bune momente ale finalei Ashleigh Barty - Danielle Collins

Prin acest succes, Barty s-a desprins la peste 2.500 de puncte în fruntea ierarhiei mondiale. Ash este campioană en-titre și la Wimbledon, câștigând practic două din ultimele trei titluri majore.

Ashleigh Barty va urca pe locul 7 all-time după numărul de săptămâni petrecute în postura de lider în WTA

Înainte de a juca acest turneu, Barty avea deja 112 săptămâni petrecute în fruntea WTA, fiind pe locul 8 într-un clasament all-time. În curând, jucătoarea de la Antipozi va urca pe locul 7, pentru că o va depăși pe Justine Henin – 117 săptămâni, și se va lansa în urmărirea Monicăi Seleș– locul 6 cu 178 de săptămâni.
Chiar dacă a pierdut finala, Danielle Collins va face la rândul ei un salt uriaș în clasamentul WTA, începând de luni. Sportiva din SUA devine o jucătoare de Top 10 mondial, fiind în urcare cu 20 de locuri. Ea va fi și jucătoarea din SUA cel mai bine clasată în actuala ierarhie mondială.
O altă câștigătoare din punct de vedere al clasamentului va fi Iga Swiatek, care ajunge pe locul 4 WTA, în urcare cu 5 poziții. Deși a fost eliminată din turul 2, Emma Răducanu se va clasa cu patru poziții mai sus decât în urmă cu două săptămâni, pe locul 14.
Top 10 WTA după Australian Open 2022
Simona Halep iese din Top 20 și se va situa pe locul 23. În schimb, tot în urcare va fi și Sorana Cîrstea, care de luni va fi pe poziția a 32-a, cu 6 locuri mai sus decât în urmă cu două săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo