Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Un meci pentru cărțile de istorie! Ce a scris presa internațională despre duelul Simona Halep - Cornet

Bianca Dumitru

Actualizat 24/01/2022 la 09:17 GMT+2

Simona Halep a fost eliminată în această dimineață, în optimile Australian Open, de Alize Cornet, după un meci de peste două ore și jumătate. Presa internațională a lăudat eforturile româncei de a duce partida în decisiv și a salva mingi de meci, notând totodată premiera reușită de sportiva de pe locul 61 WTA.

Simona Halep și Alize Cornet

Credit imagine: Twitter

Simona Halep a fost eliminată astăzi, în optimile de finală ale Australian Open 2022, de către Alize Cornet, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 4-6, după un meci care a durat două ore și 35 de minute.
picture

Rezumatul meciului dramatic dintre Simona Halep și Alize Cornet din optimile Australian Open 2022

De-a lungul partidei cu Alize Cornet, Simona Halep a fost lăudată de presa itnernațională pentru reușitele sale. Cei de la WTA au punctat că românca a avut forța de a duce meciul în setul decisiv și că părea să-și găsească ritmul preferat de joc.
Pe site-ul oficial, WTA a prezentat performanța lui Alize Cornet, notând că franțuzoaica a reușit 4 victorii în 5 meciuri împotriva Simonei Halep. "A șasea oară este cu noroc! Alize Cornet a ajuns în sfârșit la un sfert de finală major.
Pentru a patra oară în cinci întâlniri din carieră, Cornet a învins-o pe Simona Halep, scor 6-4, 3-6, 6-4, pentru a realiza isprava mult așteptată pe Rod Laver Arena. Când avea 19 ani, franțuzoaica a fost la un pas distanță de sferturile de finală de la Melbourne. Se întâmpla în urmă cu 13 ani, înainte de a pierde în cele din urmă cu Dinara Safina, prima dintre cele cinci apariții din turul al patrulea pe care le-a făcut la majors înainte de această două săptămâni la Melbourne."
Și oficialii primului turneu de Grand Slam din acest an au comentat ambiția Simonei de a trimite duelul în setul 3, punctând că Halep a reușit 5 game-uri consecutive în setul 2.
Aceștia s-au arătat încântați și de modul în care românca a salvat o minge de meci în finalul partidei, prezentând-o ca pe o "campioană absolută de Grand Slam".
La finalul partidei, organizatorii Australian Open le-au mulțumit celor două sportive pentru un meci perfect pentru cărțile de istorie.
Partida a fost comentată și în presa din Franța. Cei de la publicația L'Equipe au notat că Alize Cornet a dominat-o pe Simona Halep, a 14-a favorită de la Melbourne, într-un meci superb, la finalul căruia a avansat în sferturile primului turneu de Grand Slam din 2022. Francezii au amintit că în setul 2 românca și-a demonstrat adevărata valoare, revenind de la 1-3 pentru a se impune cu 6-3.
Citește și:

"O admir enorm! E o luptătoare"

După meciul cu Simona Halep, Alize Cornet nu a putut să fie altfel decât extrem de fericită de performanța atinsă, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem. Franțuzoaica a explicat că a fost la un moment dat în pragul colapsului, din cauza căldurii și a intensității partidei.
"Încă sunt aici și mă simt extraordinar. A fost o luptă incredibilă cu Simona, pe o căldură teribilă. După 30 de minute, amândouă simțeam că murim pe teren. Dar am strâns din dinți și am luptat pentru două ore și jumătate. Felicitări Simonei, o admir enorm, e o așa luptătoare, știu că a trecut printr-o perioadă grea anul trecut. E un exemplu pentru mine și să o înving pentru a ajunge în primul meu sfert de finală la un Grand Slam e ceva magic.
Nu e niciodată prea târziu să încerci din nou. Dumnezeule, nu mai sunt în stare nici măcar să vorbesc engleză acum, scuze (n.r. s-a bâlbăit). A fost o partidă foarte grea, la un moment dat creierul meu se încinsese, nu mai gândeam limpede și mâinile îmi tremurau. Am zis: 'Dumnezeule, cum o scot la capăt?' Apoi m-am uitat peste fileu și am văzut că nici Simona nu o duce mai bine. Cei din boxa mea m-au susținut total, au fost alături de mine la fiecare punct. Ei și fanii m-au ajutat să câștig. Călătoria continuă și încă nu îmi vine să cred", a spus Cornet la final.
Franțuzoaica o va înfrunta pentru un loc în semifinalele Australian Open 2022 pe Danielle Collins, care a trecut de Elise Mertens, scor 4-6, 6-4, 6-4, după aproape 3 ore de joc.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo