Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danielle Collins, despre finala cu Ash Barty, la Australian Open 2022: "Va fi un meci spectaculos!"

Irina Aldea

Publicat 27/01/2022 la 14:06 GMT+2

Ashleigh Barty – Danielle Collins este finala feminină la Australian Open 2022. Ambele jucătoare sunt pentru prima dată în carieră în ultimul act al turneului major de la Antipozi. Americanca a vorbit despre acest duel, imediat după ce a trecut de Iga Swiatek în semifinale.

Asutralian Open: Interview on court for Danielle Collins

Credit imagine: Eurosport

Cap de serie numărul 25, Danielle Collins a obținut joi calificarea în premieră la Australian Open 2022, sportiva din Statele Unite ale Americii având o evoluție convingătoare în fața campioanei din 2020 de la Roland Garros, Iga Swiatek, scor 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute de joc. Cele două sportive se mai întâlniseră o singură dată, în 2021 la Adelaide, faza sferturilor. Atunci, la scorul de 6-2, 3-0 pentru poloneză, Danielle a fost nevoită să abandoneze.
După meciul din penultimul act, Danielle Collins a vorbit despre cum s-a impus în fața Igăi Swiatek, dar și ce așteptări are de la partida cu Ashleigh Barty în ultimul act de la Australian Open 2022. Cele două sportive se vor întâlni sâmbătă în circuit pentru a cincea oară. Barty conduce cu 3-1 în acest moment la întâlnirile directe.

Ce a spus Danielle Collins după calificarea în marea finală la Australian Open 2022

"Se simte incredibil, a fost o călătorie pe cinste și nu se întâmplă totul peste noapte. Sunt în spate atât de mulți ani de muncă grea și ore petrecute pe teren. E incredibil să mă aflu pe această arenă, mai ales pentru că a trebuit să îndur toate acele dificultăți care țin de sănătate. Sunt foarte recunoscătoare, nu puteam fi mai bucuroasă de atât. Am adăugat mai multă varierate în jocul meu în ultimii ani, dar acesta este planul meu principal. Azi a funcționat foarte bine și trebuie să-l păstrez.
De obicei mai și stau jos, mă mai odihnesc în timpul meciurilor, dar pentru oricare motiv la acest turneu nu am făcut asta pentru că mi se pare că cronometrul se scurge mult mai repede. Cu Barty am avut câteva bătălii incredibile în decursul anilor și să joc cu liderul mondial în țara ei cred că va fi spectaculos. Dar ador energia publicului, fie că e pentru mine sau pentru adversara mea, mai ales după tot ce a trebuit să îndurăm din cauza COVID-19. Sunt foarte entuziasmată să văd atât de multă lume în tribune", a spus Danielle Collins la interviul de după meci.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo