Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, OUT și de la Australian Open 2023? Inițiativa lansată în Australia împotriva sârbului

Irina Aldea

Actualizat 10/10/2022 la 13:53 GMT+3

Novak Djokovic nu a participat la Australian Open anul acesta, deși era clar favorit la câștigarea titlului. Sârbul nu a fost lăsat să joace ca urmare a refuzului său privind vaccinul anti-COVID-19.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Karen Andrews, fost ministru al afacerilor interne, deputat al opoziţiei în prezent, susţine menţinerea interdicţiei pentru ca Novak Djokovic să nu poată juca la Australian Open în 2023, în pofida relaxării restricţiilor privind pandemia de coronavirus, precizează Agerpres. Rămâne de văzut dacă interdicția de 3 ani îi va fi ridicată lui Nole, pentru ca mai apoi să aplice din nou pentru viză.
În luna ianuarie a acestui an, Djokovic a fost expulzat din Australia, unde urma să participe la primul Grand Slam al anului, din cauză că a refuzat să se vaccineze. Marele campion sârb, câștigător a 21 de titluri majore, este interzis în Australia până în 2025, dar actualul guvern poate ridica interdicţia de viză pe trei ani.
CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă cu Novak Djokovic la Australian Open 2023

În luna iulie, Australia a renunţat la regula care impune călătorilor străini să furnizeze dovezi privind vaccinarea contra Covid-19, iar campionul sârb aşteapă noutăţi pozitive în tentativa de a juca anul viitor la Melbourne.Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, nu a putut să călătorească la New York pentru US Open deoarece nu a fost vaccinat, dar el a spus că nu regretă că a ratat două dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului, motivând că există anumite principii de la care nu se poate abate.
Andrews susţine însă că modificare regulii nu ar trebuie să aibă influenţă în cazul lui Djokovic şi că intrarea lui în ţară ar fi ''o palmă în faţă pentru acei oameni din Australia care au făcut ceea ce trebuie şi s-au vaccinat. De ce ar trebui lui Novak Djokovic să i se permită să intre înapoi în ţară pur şi simplu pentru că este un jucător de tenis de nivel înalt cu multe milioane de dolari? Nu ar trebui să fie doar o regulă pentru (el) şi altă regulă pentru toţi ceilalţi''.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo